Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 16:29

Американці оптимістичні з приводу подолання кризи

Американці оптимістичні з приводу подолання кризи
Пройшло 11 тижнів з тих пір, як Барак Обама став президентом США. Газета The New York Times в партнерстві з CBS вирішили підвести перші проміжні підсумки. З"ясувалося, що американці почали дивитися на національну економіку з більшим оптимізмом.

Кількість американців, які вважають, що справи в економіці стають гірше, за 11 тижнів скоротилася з 54% до 34%. Про те, що американська економіка поступово виходить з кризи, сьогодні заявляють 20% в порівнянні з 7% за даними за січень.

Варто відзначити, що ніяких ілюзій з приводу швидкого виходу з кризи у американців немає - абсолютна більшість упевнена, що криза протягнеться як мінімум рік. При цьому Обаму в непростій ситуації, що склалася, не звинувачує практично ніхто.

33% респондентів покладають всю провину за кризу на Буша, 21% винуватять в усьому фінансові інститути, а 11% вважають, що винен Конгрес.

Більше чверті республіканців також заявила, що скоріше довіряють Обаме, ніж республіканцям в Конгресі.

Проте такий очевидний прояв народної довіри в цілому зовсім не означає, що абсолютно всі ініціативи президента беззастережно підтримуються громадянами. Наприклад, 58% як і раніше не схвалюють обіцянки Обами витягти банки з фінансової прірви. Проте відсоток американців, які вважають, що такі заходи корисні не тільки банкірам, все ж таки збільшилася з 29% до 47%.

70% опитаних побоюються, що вони або члени родини можуть бути звільнені протягом найближчого року.

40% заявили про скорочення витрат на дорогі товари, ті, які не є предметами першої необхідності, а відмовляти собі в необхідному вимушено 10% респондентів, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Американці оптимістичні з приводу подолання кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути