Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2024 19:42

Обстріляли регіональну штаб-квартиру партії Шольца

Обстріляли регіональну штаб-квартиру партії Шольца
Обстріляли штаб-квартиру СДПН у Дрездені. Фото: BILD

У німецькому Дрездені невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії Німеччини, до якої належить канцлер Олаф Шольц.

Штаб-квартира СДПН у федеральній землі Саксонія розташована в історичному центрі Дрездена поблизу місцевого парламенту, передає BILD.

Ще наприкінці червня правоохороці виявили кульові отвори у вікнах на третьому поверсі будівлі. Але лише зараз громадськість дізналась про напад.

"Згідно з результатами розслідування, пошкодження могли бути завдані вогнепальною зброєю. Однак самі кулі поки що не знайдені", - сказав представник поліції Карстен Егер.

Отвори у склі відповідають калібру близько 5 мм. Інцидент розслідує служба державної безпеки Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині спалахнув черговий скандал через допомогу Україні

"Сам факт, що наразі не можна виключити політичний мотив такого злочину, спонукав нас розглянути питання про вжиття додаткових заходів безпеки. Але зрозуміло одне: нас не залякати за жодних обставин", - заявив лідер СДПН у Саксонії Хеннінг Гоманн.

На початку травня у Дрездені члени правоекстремістського угруповання Erblandrevolte напали на політика від СДПН Маттіаса Екке коли він розклеював агітаційні плакати, присвячені виборам до Європейського парламенту. Екке отримав переломи очної ямки та вилиці. Поліція затримала злочинців, вони очікують суду.

За словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, низка країн, включно з Україною, на рівні радників з безпеки обговорюють, у якій формі зараз може бути досягнута мирна домовленість з країною-агресоркою Росією.

Він наголосив, що мир можливий у будь-який час. Для цього "Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію і вивести свої війська".

Зараз ви читаєте новину «Обстріляли регіональну штаб-квартиру партії Шольца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути