Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 17:16

Влада Литовченко випила п"ять келихів вина
8

На бал-маскарад ”Карнавалія” у київській мерії олімпійська чемпіонка Яна Клочкова (праворуч) прийшла із плавцем Денисом Силантьєвим і його дружиною Інною
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Шоу-програма балу тривала до першої години ночі
Марія Єфросиніна вдруге вела бал. Торік пропустила — захід збігся із днем народження доньки Нани
Співачка Ніна Матвієнко танцює з чоловіком, художником Петром Гончаром
Колишній заступник голови Секретаріату президента Олександр Чалий за столиком із дружиною Інною Новак, депутатом Київради

Перед входом до київської мерії минулої суботи розстелили червону доріжку. Гостей балу-маскараду "Карнавалія" пропускають до зали за запрошеннями. На другому поверсі пригощають канапками з ковбасою та сиром, млинцями з маком, тістечками у формі сердець, пивом, шампанським, вином. За 100–250 грн продають маски, картини оголених жінок віддають за 3–6 тис.

Перед входом до колонної зали дівчата в пишних сукнях пропонують за 50 грн зіграти у благодійну лотерею. Кажуть, зібрані гроші підуть на реставрацію стародруків Києво-Печерської лаври. Багато гостей купують білети, але ніхто не виграє.

Залою походжає співак Олег Скрипка, 44 роки. На ньому індійська сорочка, італійський піджак, на грудях хрест ХІХ ст., на шиї — намисто, зроблене львівськими майстрами.

— Краватку вдягав раз у житті — на випускний. Ледве не задихнувся, — пояснює, чому не дотримався дрес-коду. — Мій внесок у благодійний бал — безкоштовний концерт.

Згадує про вечірку, яку влаштував кілька місяців тому в центрі Парижа на Монмартрі:

— Зала була, як ота мерія. Зварили кутю, українські страви, я заспівав. Було багато українців з Франції, Швейцарії, Англії.

Гості купують білети, але ніхто не виграє

Плавчиха 26-річна Яна Клочкова прийшла на свято з 32-річним Денисом Силантьєвим. Доки його дружина Інна куштує тістечка, Клочкова переконує, що Денис — просто її приятель:

— Ми разом плаваємо, ходимо на вечірки — і не більше.

Каже, що не розуміє Дня святого Валентина:

— Люди, які не мають другої половинки, цього дня почуваються обділеними. Я на сайті "Одноклассники" отримала багато привітань від друзів зі школи, але сама не вітала нікого.

— А я люблю шокувати на святого Валентина свою дружину, — додає Силантьєв. — Щоб вона прокинулася у квартирі, повній квітів або надувних кульок.

Із зали виходять ведучі балу Ігор Посипайко та Маша Єфросиніна.

— Я не готувався. Це я від природи так виглядаю, — переконує Ігор Посипайко, 29 років. — Ухопив кейс із фраком, метелик — і побіг на роботу.

Гості вечірки обступають його півколом, запитують, де танцівниця Олена Шоптенко. У Посипайка з нею роман.

— Олена сьогодні на корпоративі, а я веду бал, — відповідає Ігор. — На завтра винайняли дві конячки, поїдемо за місто їх об"їжджати.

— Посипайко, відкривати бал! — лунає із зали. Ігор метушливо проштовхується до дверей.

Актриса Ольга Сумська, 42 роки, пропонує журналісткам випити вина.

— Дівчатка, вип"ємо за любов! — піднімає келих.

Журналістки відмовляються, кажуть, що на роботі.

До акторки підбігають директор модельного агентства "Карін" Влада Литовченко й дизайнерка Діана Дорожкіна. Піднімають келихи з вином.

— Я рахую: це вже п"ятий, — чоловік Литовченко 50-річний бізнесмен Сергій Прокаєв загинає пальця.

— Обижаешь! Только вторая, — надуває губи Влада, 38 років.

Литовченко каже, що Прокаєву подобається в Києві. Чоловік має бізнес у Дніпропетровську — очолює корпорацію "Агро-Союз":

— Сергієві цікаво спостерігати, як у нас проходять свята. Ніде не святкують карнавал, як в Україні. Хіба що росіяни можуть похвалитися такою широтою польоту.

До колонної зали пробирається 38-річний письменник Андрій Кокотюха з дружиною Іриною. Його зупиняє приятель Антон:

— А як це ти й без горілки?

— Є одна проблема, — Кокотюха скоса поглядає на дружину. — Я її люблю, а вона мене розлюбила так, що й близько не підпускає.

— Що, навіть не нюхаєш? — недовірливо запитує Антон.

— Ну-у-у, — Андрій стенає плечима. — Там, за імпровізованим тином її наливають, якщо тебе це цікавить.

— Дякую, друже, — плескає Антон Кокотюху по плечу. — Вік пам"ятатиму.

Близько 23.00 з"являється мер Києва 57-річний Леонід Черновецький із дружиною Аліною Айвазовою, 53 роки. Пару обступають журналісти. Охоронці відштовхують їх. Ведуть міського голову до сцени.

— Поздравляю всех с Днем любви! У меня, правда, сегодня костюмчик не праздничный, дешевый, — Черновецький знімає синій вельветовий піджак.

— Песню давай! — вигукують йому із залу. Мер не чує.

— Гарна в мене Алінка, правда? — запитує. Усі мовчать. Айвазова ніяково усміхається. — Я її так люблю. Познайомилися у Харкові — там училися. Я тоді ходив у штанішках за рубль, а Аліна гарно одягалася, її батьки любили. Якось ми гуляли, вона спіткнулася, я подав руку. Вона зашарілася. Подивився їй в очі й запитав: "Тебе що, ще ніхто за руку не брав?". Досі люблю її, як уперше.

Леонід Черновецький виконує пісню "Любимая моя". Кружляє Айвазову в танці. Інколи забуває слова, мугикає або каже у мікрофон "Опа" і присідає. Два чоловіки в залі від сміху втирають сльози. Усі знімають міського голову на мобільні телефони й фотоапарати. "Рідна мати моя" мер наспівує без музичного супроводу.

Біля колони Ольга Сумська фарбує губи. Помічає ведучу Машу Єфросиніну.

— Я повертаюся на телебачення! — радісно кричить тій. — Вестиму "Ранок з "Інтером" разом із Володею Горянським. Завтра підписую контракт. Я мати, господиня — можу поділитися якимось секретом, рецептом. Це — моє!

Єфросиніна піднімає великі пальці на обох руках угору. Каже, що вести торік "Карнавалію" відмовилася, бо тоді захід збігся із днем народженням доньки Нани:

— Сьогодні дочка склеїла й намалювала мені чудову валентинку, на якій написала "мама+папа=любовь". Я отримала нині багато есемесок з невідомих номерів. Хтось прислав "Я тебя люблю". Я відповіла: "Спасибі, а хто це?" На це написав: "Борюська Моїсеєв", — поправляє волосся рукою. — Поповзли чутки, що раз я обрізала волосся, то в мене з"явився коханець. Ну, нехай пліткують. Чоловік відреагував спокійно, сказав: "Ну що ж, практично".

Виймає дзеркальце:

— Засмагала на Філіппінах — там море кольору бірюзи й чистий білий пісок. Ми з чоловіком приїхали й не знайшли жодного готелю. Нас приютила одна місцева жителька, у неї чоловік — рибалка. Я всю ніч не спала, сиділа і тремтіла, бо в хаті все щось повзало, шаруділо, якісь павучки, таракашки і ще всяка всячина. Покажіть мені таракашку — я звалюся замертво.

У Маші дзвонить телефон. Вона вигукує:

— Ой, чоловік сумує, бідненький, швидше б додому!

Гості почали розходитися опівночі. Дехто залишився до четвертої ранку.

Зараз ви читаєте новину «Влада Литовченко випила п"ять келихів вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути