




200 літрів борщу у п'ятницю і ще стільки ж у суботу зварили у тернопільському парку імені Тараса Шевченка. У перший день у програмі заходів з нагоди Дня незалежності це називалося "майстер-клас із приготування борщу", а наступного дня – уже "фестиваль борщу".
Два кухарі варили борщ у великому казані просто неба протягом години. На 200 л страви затратили 12 кг свинячих ребер, 20 кг картоплі, по 15 кг буряка і капусти, 12 кг квасолі, 8 кг моркви, 5 кг цибулі, 3 кг солі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо три години борщ постоїть — його їсти не можна"
Як розповіла Gazeta.ua кухар Ольга Єгорова, часнику вирішили не додавати.
"Часник має дуже різкий запах, не всім подобається. Це традиційний борщ. Український борщ трохи відрізняється – його подають із галушками з часником і зажаркою із сала. А тут сала нема де зажарити, галушок теж нема. Усі овочі ми заготували наперед – капусту нашинкували, буряк відварили. Інакше тут витратили би не годину, а дві з половиною. Усе додаємо до смаку. З власного досвіду можу сказати, що такий борщ смачніший, ніж вдома зготований. Хоча для нас, кухарів, завжди є багато переживань, як вдасться страва – усе ж таки в польових умовах її важче зробити особливою", - сказала вона.
"Готуємо за народними традиціями. Головне – з гарним настроєм", - додав її колега Сергій Гучев.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 100-літровий казан борщу начистили 20 кілограмів картоплі
Начальник міського управління культури Олександр Смик у коментарі Gazeta.ua зазначив, що приготування такої кількості борщу два дні поспіль було невипадковим. Мовляв, традиційною українською стравою у парку вирішили нагодувати іноземців.
"На чемпіонат з водно-моторного спорту до нашого міста приїхало понад 300 учасників з різних країн. Ми вирішили смачно їх погодувати і провести майстер-клас із приготування нашої національної страви – де ще вони таке побачать? Багато учасників, от багато і варимо. Якщо треба буде менше – будемо варити менше", - пояснив Олександр Іванович.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулю на борщ розтирають з квашеними помідорами
З одного казана вийшло 400 порцій страви. У черзі було багато не лише іноземців, а й українців – борщ роздавали безкоштовно.
Зазначимо, що на день міста 28 серпня у Тернополі заплановане ще й етносвято українського борщу.
Коментарі