Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2012 14:11

У Тернополі два дні безкоштовно роздавали борщ
6

У черзі за борщем було багато українців
Фото: Фото: Олена Дзік
Майстер-клас з приготування страви влаштували для гостей міста
У День міста тернополяни зможуть знову спробувати "борщ з казана"

200 літрів борщу у п'ятницю і ще стільки ж у суботу зварили у тернопільському парку імені Тараса Шевченка.  У перший день у програмі заходів з нагоди Дня незалежності це називалося "майстер-клас із приготування борщу", а наступного дня – уже "фестиваль борщу".

Два кухарі варили борщ у великому казані просто неба протягом години. На 200 л страви затратили 12 кг свинячих ребер, 20 кг картоплі, по 15 кг буряка і капусти, 12 кг квасолі, 8 кг моркви, 5 кг цибулі, 3 кг солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо три години борщ постоїть — його їсти не можна"

Як розповіла Gazeta.ua кухар Ольга Єгорова, часнику вирішили не додавати.

"Часник має дуже різкий запах, не всім подобається. Це традиційний борщ. Український борщ трохи відрізняється – його подають із галушками з часником і зажаркою із сала. А тут сала нема де зажарити, галушок теж нема. Усі овочі ми заготували наперед – капусту нашинкували, буряк відварили. Інакше тут витратили би не годину, а дві з половиною. Усе додаємо до смаку. З власного досвіду можу сказати, що такий борщ смачніший, ніж вдома зготований. Хоча для нас, кухарів, завжди є багато переживань, як вдасться страва – усе ж таки в польових умовах її важче зробити особливою", - сказала вона.

"Готуємо за народними традиціями. Головне – з гарним настроєм", - додав її колега Сергій Гучев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 100-літровий казан борщу начистили 20 кілограмів картоплі

Начальник міського управління культури Олександр Смик у коментарі Gazeta.ua зазначив, що приготування такої кількості борщу два дні поспіль було невипадковим. Мовляв, традиційною українською стравою у парку вирішили нагодувати іноземців.

"На чемпіонат з водно-моторного спорту до нашого міста приїхало понад 300 учасників з різних країн. Ми вирішили смачно їх погодувати і провести майстер-клас із приготування нашої національної страви – де ще вони таке побачать? Багато учасників, от багато і варимо. Якщо треба буде менше – будемо варити менше", - пояснив Олександр Іванович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулю на борщ розтирають з квашеними помідорами

З одного казана вийшло 400 порцій страви. У черзі було багато не лише іноземців, а й українців – борщ роздавали безкоштовно.

Зазначимо, що на день міста 28 серпня у Тернополі заплановане ще й етносвято українського борщу.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі два дні безкоштовно роздавали борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути