28-річна Олена Сидорук із райцентру Калинівка на Вінниччині готує до борщу сало з кропом. Цього її навчила тітка Валентина.
— Кіло сала перемелюю на м'ясорубці, — пояснює. — У фарш на смак додаю сіль, чорний перець, паприку і перемішую з двома пучками мєлко нарублєного кропчику. Можна добавити часнику. Но це на любителя. Уходе тіки так.
З фаршу Олена формує ковбаски. Обмотує у фольгу або харчову плівку. Кладе у морозильну камеру на 5 год. Охолоджене сало нарізує кружальцями.
— Його можна класти на бутерброди до борщу або їсти як закуску до горілки.
Перемеленим салом заправляють зелений борщ замість сметани.
— Моя бабуля товкла у ступці невеликий кубик сала із зеленою цибулею, петрушкою, кропом і морквою, — говорить вінничанка Ірина Дорош, 28 років. — Цю заправку виливала в готовий зелений борщ з квасцю. І тоді млів іще десь півчаса. Но з такою заправкою борщ добріший зі старих овочів.
Коментарі