четвер, 24 липня 2008 14:02

Ураган "Доллі" розвалив пів Техасу (ФОТО)
5

Ураган "Доллі", що обрушився в середу на атлантичне узбережжя США і Мексики, просуваючись углиб материка, втратив швидкість і перетворився на тропічний шторм.

Фото Reuters, РИА Новости


Швидкість вітру під час тропічного шторму не перевищує 120 кілометрів на годину.

Раніше урагану була привласнена перша категорія за шкалою Сафіра-Сімпсона. Центр шторму зараз знаходиться за 88 кілометрів на північний захід від міста Браунсвілль (Техас). Фахівці з Національного центру спостережень за ураганами чекають, що в четвер шторм продовжить рухатися на північний захід і в п"ятницю остаточно розсіється. У міру просування ураган завалив лінії електропередач, дерева і позривав крівлі з будинків. За оцінками американських електроенергетичних компаній, понад сотня тисяч жителів штату Техас залишилися без електрики. Нагадаємо, що найсильнішим за останні роки ураганом, що обрушився на східне побережжя США, вважається ураган "Катріна". У 2005 році своїм нищівним ударом по штату Міссісіпі він наніс величезні пошкодження інфраструктурі штату, знеструмивши більше мільйона чоловік, зруйнувавши лінії комунікацій і змусивши американський уряд ухвалити рішення про евакуацію Нового Орлеана. Окрім проблем з евакуацією населення влада зіткнулися з ще гострішими наслідками - рівень мародерства в покинутому місті був настільки великий, що владі довелося ввести в місто додаткові воєнізовані сили охорони правопорядку. Ще до початку евакуації екстрений штаб з ліквідації наслідків тиждень не міг доставити потерпілим ковдри, теплий одяг і питну воду.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Доллі" розвалив пів Техасу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути