пʼятниця, 26 квітня 2024 18:45

Віце-прем'єр Кубраков розповів про роботи із захисту енергетики України

Віце-прем'єр Кубраков розповів про роботи із захисту енергетики України
У підпорядкуванні Мініфраструктури - майже 4 тис. обʼєктів критичної інфраструктури, заявив віцепремʼєр-міністр. Фото зі сторінки Олександра Кубракова у Facebook

Сьогодні у підпорядкуванні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України майже 4 тис. обʼєктів критичної інфраструктури. За словами Олександра Кубракова, наразі триває побудова надійного захисту для енергетичних об'єктів, що знаходяться у підпорядкуванні міністерства.

Під час розмови з парламентарями про енергетику та захист критичної інфраструктури віце-прем'єр-міністр Кубраков повідомив, що у підпорядкуванні Мініфраструктури - майже 4 тис. обʼєктів критичної інфраструктури: від тягових підстанцій залізниці та водоканалів до шляхопроводів та портової інфраструктури. Для кожного з них профільне підприємство знаходить різні типи захисту - від найпростішої - габіонів та бігбегів - до складної і дороговартісної - як-то встановлення засобів радіоелектронної боротьби. Про це віце-прем'єр поінформував на свої сторінці в Facebook.

Окрім того, за словами Кубракова, у вересні минулого року відповідно до рішення уряду, команда Мінінфраструктури взяла на себе зобовʼязання звести фізичних захист 22 розподільчих підстанціях НЕК "Укренерго". Тільки на 22 з існуючих 90-та магістральних та ще тисяч менших підстанцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина країни знову без світла: що відбувається в енергосистемі

"Рішення, яким саме має бути такий захист, ухвалювали спільно з інженерами Генерального штабу ЗСУ, військовими інженерами з США, Британії, Японії та Німеччини.

На всіх 22 обʼєктах, за які відповідає наша команда, робота по зведенню захисту ІІ рівня завершена або знаходиться на фінальних стадіях. У деяких областях збережено розподілення енергії саме завдяки цим укриттям", - розповів Кубраков.

Він також повідомив, що захист обʼєктів генерації енергії, таких як ТЕЦ, ТЕС або ГЕС, ніколи не відносився до відповідальності міністерства.

"Очевидно, що захистити статичні обʼєкти розміром у кілька гектарів неможливо жодним саркофагом - це надто довго і дорого. Єдине можливе рішення - засоби ППО. Ми залежні від ритмічних поставок озброєння від країн-партнерів", - зазначив Кубраков.

Нещодавно віцепремʼєр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Кубраков взяв участь у зустрічі Координаційної групи G7+ з підтримки енергетичного сектору України. Під час зустрічі представили оновлені дані щодо руйнувань і потреб України в звʼязку з атаками Росії на енергетичну інфраструктуру. Також був представлений план модернізації та захисту генеруючих потужностей для споживачів у рамках підготовки до опалювального сезону.

Раніше повідомлялось, що ключові електропідстанції у декількох областях України, які найбільше потерпають від російських обстрілів, завдяки другому рівню захисту витримали і витримують ворожі атаки.

Зараз ви читаєте новину «Віце-прем'єр Кубраков розповів про роботи із захисту енергетики України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути