четвер, 01 серпня 2019 15:31

У забороненій зоні друг Богдана будує житловий комплекс

У забороненій зоні друг Богдана будує житловий комплекс
В Одесі будують житловий комплекс Kandinsky Odessa Residence. Фото: "Наші гроші"

В історичному ареалі Одеси на землях курортно-оздоровчого призначення девелоперські компанії, пов'язані з Андрієм Вавришем і Дмитром Ісаєнком, будують житловий комплекс Kandinsky Odessa Residence.

Будівництво суперечить Генплану і виданим офіційним документам. Воно проводиться на землях оздоровчого призначення з перевищенням дозволеної висотності більше ніж удвічі, повідомляють "Наші гроші".

Будують на ділянці площею 3,44 га у 2-кілометровій охоронній зоні Чорного моря. Раніше тут був санаторно-оздоровчий комплекс "Магнолія". 2011-го власниками корпусів санаторію стали одеські компанії "Аверс", "Фейм груп" і "Транс Океан Тур". Вони поступово знищили будівлі й до 2014-го розчистили місце під нове будівництво.

2015-го управління архітектури Одеської міськради видало дозвіл на будівництво курортно-оздоровчого комплексу із 4-х корпусів.

2017-го інвестором проекту став Одесаінвестбуд. На ділянці почалось будівництво ЖК Kandinsky Odessa Residence з чотирьох 70-метрових будівель. В історичному ареалі Одеси встановлено висотне обмеження на рівні 31 м. Будівництво ведуть девелоперські компанії SAGA Development, Perfect Group і Citex Development.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плітки, домисли і нічого більше — Кличко про виступ Богдана

SAGA контролюється колишнім заступником директора Департаменту містобудування КМДА Андрієм Вавришем. Він відомий як друг глави Офісу президента Андрія Богдана. Міський голова Києва Віталій Кличко казав, що Богдан нав'язував йому Вавриша як "смотрящого" по Києву. Вавриш також представляв проект перенесення нового Офісу президента до Українського дому президентові Володимиру Зеленському.

Perfect Group пов'язують із забудовником Дмитром Ісаєнком. Він є колишнім чиновником Міноборони та Мінрегіону, який пройшов до нової Верховної Ради за списками "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука.

Керівник Офісу прездента Андрій Богдан стверджує, що отримав пропозицію від "смотрящого" за Києвом поділити крадені з бюджету кошти, якщо ОП не призначатиме головою КМДА свою людину. Про це Богдан заявив на брифінгу 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «У забороненій зоні друг Богдана будує житловий комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути