Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2019 12:46

Людина від "смотрящого" за Києвом пропонувала "розпиляти" бюджет пополам - Богдан

Людина від "смотрящого" за Києвом пропонувала "розпиляти" бюджет пополам - Богдан
Фото: Reuters

Керівник Офісу прездента Андрій Богдан стверджує, що отримав пропозицію від "смотрящого" за Києвом поділити крадені з бюджету кошти, якщо ОП не призначатиме головою КМДА свою людину.

Про це Богдан заявив на брифінгу 30 червня.

Під час зустрічі з Віталієм Кличком той нібито розповів йому, що Київраду контролює не він, а "2-3 "смотрящих", які мають певні групи депутатів. І якщо він не буде знаходити з ними компроміси, у нього не буде більшості у Київраді".

Адвокат одного з таких "смотрящих" приходив до Богдана.

"Він висловив позицію, що робота з місцевим бюджетом Київської міської ради і державної адміністрації дозволяє їм отримувати 40 мільйонів доларів у рік. Попросив не чіпати голову КМДА. І запропонував цей бюджет поділити пополам", - сказав Богдан.

Очільник ОП пояснив, що не зафіксував на відео розмову, бо "не був готовий до такої зустрічі". І додав, що повідомить до правоохоронних органів про розмову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клички подали до суду на "1+1"

11 липня мер Києва Віталій Кличко розповів про свою зустріч із Володимиром Зеленським. На ній президент повідомив міському голові про своє бажання призначити на посаду очільника Київської міської державної адміністрації "свою людину". Кличко назвав це "поверненням методів Януковича". За його словами, Богдан кілька разів звертався до нього із вимогою координувати свої дії з забудовником Андрієм Вавришом і директором телеканалу "1+1" Олександром Ткаченком.

Андрій Богдан звернувся до уряду з проханням подати документи для звільнення Віталія Кличка з посади глави КМДА. Прем'єр Володимир Гройсман підтвердив отримання подання про звільнення Кличка та заявив, що розгляне його на найближчому засіданні уряду.

Зараз ви читаєте новину «Людина від "смотрящого" за Києвом пропонувала "розпиляти" бюджет пополам - Богдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути