пʼятниця, 27 листопада 2020 14:14

Розчинна чи зернова: яку каву обирають українці

Розчинна чи зернова: яку каву обирають українці
Згідно з динамікою імпорту кави від Державної митної служби з січня по жовтень 2020 року, обсяги продажу зернової кави зросли порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Фото: pixabay

В Україні скоротився продаж розчинної кави.

Натомість зріс продаж зернової та меленої кави, повідомили в компанії "Асканія FMCG", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з динамікою імпорту кави від Державної митної служби з січня по жовтень 2020 року, обсяги продажу зернової кави зросли майже на 25% - до 9,11 тис. товарів, порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Меленої - на 41%, до 9,97 тис. товарів. Водночас обсяги продажу розчинної кави цьогоріч зменшилися на 4% - до 12,31 тис. товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із сіллю та часником: розкрили 5 нових рецептів кави

"Кілька років поспіль ми спостерігаємо за тим, що українці споживають дедалі більше меленої та зернової кави й менше розчинної. Проте в грошовому виразі розчинна кава показала приріст - споживачі відмовляються від дешевої розчинної кави на користь дорожчої. Українські споживачі також відмовляються від powder instant (порошкової розчинної кави. - Gazeta.ua) та переходять на Freeze Dried Instant (виморожена розчинна кава. - Gazeta.ua), яка вважається якіснішою", - зазначила маркетинг-директор "Асканія FMCG" Інна Сірченко.

Вона стверджує, що цьогоріч падіння показав продаж необсмаженої кави - майже на 6%, до 20,08 тис. товарів.

"Це пов'язано з тим, що сегмент HoReCa практично зупинився внаслідок епідемії: українці не так часто відвідують ресторани, як до карантину. Натомість почали купувати натуральну каву в ритейлі та пробувати готувати її самостійно. І якщо раніше багато хто пив каву в офісі впродовж дня, то сьогодні завдяки дистанційному формату роботи каву п'ють удома, тому в ритейл-сегменті вона продається непогано", - зазначила фахівчиня.

Каву можна зварити вдома не гіршу, ніж із кавомашини. Потрібно дотримуватися співвідношення - 7 г свіжозмеленої кави на 100 мл води. Стандартна чашка 300 мл, на неї потрібно 25 г кави. Краще її обирати грубого помолу. Також завчасно слід підготувати бокали з-під вина об'ємом від 180 до 250 мл. Саме у них прийнято подавати каву по-ірландськи.

Зараз ви читаєте новину «Розчинна чи зернова: яку каву обирають українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути