Каву можна зварити вдома не гіршу, ніж із кавомашини. Потрібно дотримуватися співвідношення - 7 г свіжозмеленої кави на 100 мл води.
Стандартна чашка 300 мл, тому з розрахунку потрібно 25 г кави. Краще її обирати грубого помолу.
Також завчасно підготувати бокали з-під вина об'ємом від 180 до 250 мл. Саме у них прийнято подавати каву по-ірландськи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали легкий рецепт фруктового пуншу для застілля
Потрібно спочатку заварити 150 мл чорної кави. Додати 25 г цукру або 30 мл цукрового сиропу.
Присмачити напій 40 мл ірландського віскі і для декору збити у шейкері вершки.
Вилити їх на каву і подавати на стіл.
Каву по-ірландськи не п'ють з соломинок та не перемішують.
До кави можна подати десерти типу сендвічів з морозивом. Вони легкі у приготуванні солодощі, які виглядають незвичайно.
Цей десерт легко зробити зі збитих вершків і згущеного молока. Замість горіхів можна додати 2 ч. л. какао або половину розкришеної плитки шоколаду.
Коментарі