середа, 20 жовтня 2010 14:30

На літаки для чиновників витратять 214 млн грн

На літаки для чиновників витратять 214 млн грн

Кабінет міністрів прийняв рішення виділити 214 млн. грн на придбання літаків в 2010 році. Гроші будуть виділені зі стабілізаційного фонду.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, пише "Дело".

Чиновник також уточнив, що 40 млн грн з цих коштів буде виділено для сплати лізингового платежу за придбання літака AirBus-319 для Державного управління справами при президенті.

Як буде витрачена решта суми поки не відомо.

За даними Єфименка, зараз влада вирішує, які саме літаки слід купувати. Міністр нагадав, що наявні в розпорядженні Держуправління літаки морально і фізично застаріли.

"Ті два Ту-134 та два Іл-62, які є, мають вік від 32 до 37 років і вже виходять з експлуатації", - нагадав міністр транспорту і зв'язку.

Як раніше повідомлялося, цього року в розпорядження президента надійшов літак Airbus-319. Надалі з'ясувалося, що лайнер може брати на борт лише 23 людини. Тому при важливих візитах президента за кордон державі доводиться орендувати додаткові літаки.

За інформацією глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, купівля Airbus-319 обійшлася державі в $ 68 млн. Плюс до цього було витрачено ще $ 20 млн. на спеціальне обладнання лайнера.

"У результаті, ми отримали літак балансовою вартістю під $ 100 млн, і він не може взяти на борт більше 23 осіб", - обурювався Льовочкін, нагадуючи, що замовлення на такий літак оформлявся при президенті Ющенку.

Зараз ви читаєте новину «На літаки для чиновників витратять 214 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути