четвер, 14 січня 2010 11:44

Кожен третій американець "жирний", а 68% - схильні до повноти

Кожен третій американець "жирний", а 68% - схильні до повноти

Проблема ожиріння в США, де кожен третій дорослий американець страждає від зайвої ваги, не втрачає своєї актуальності, повідомляє в середу агентство Франс Прес з посиланням на матеріали, опубліковані американським журналом асоціації медиків Journal of the American Medical Association (JAMA).

Відповідно до проведених досліджень, американські вчені з"ясували, що незважаючи на те, що зростання числа дорослих людей з надлишковою вагою поступово вдається стабілізувати, ситуація з ожирінням серед дітей постійно погіршується.

Для отримання картини медикам довелося опитати близько 5,555 тисячі дорослих американців.

Кількість "жирних" людей в 2007-2008 році склала 33,8%, з яких 32,2% чоловіки, а 35,5% - жінки. Тоді як число "схильних до повноти" складає вже 68%, де 72,3% - чоловіки і 64,1%-жінки.

Ситуація з дитячим ожирінням виглядає таким чином: близько 10% всіх дітей молодшого віку і 19% підлітків мають надмірну вагу.

"За минулі десять років ситуація з ожирінням дещо стабілізувалася, однак продовжує збільшуватися число хлопчиків (які страждають від зайвої ваги) у віці від шести до 19 років. Ожиріння стало проблемою для 10,4% дітей у віці від двох до п"яти років, 19,6 % - у віці від шести до одинадцяти і близько 18,1% підлітків, які досягли віку від 12 до 19 років ", - повідомляється в дослідженні.

В опублікованій в липні 2009 року щорічній доповіді центрів з контролю і профілактики захворювань при Міністерстві охорони здоров"я США повідомляється, що американці продовжують жиріти, незважаючи на всі зусилля лікарів та пропаганду здорового способу життя.

Найбільш "жирними" штатами визнані Алабама, Міссісіпі, Оклахома, Південна Кароліна, Теннессі та Західна Віргінія - у кожному з них кількість товстунів перевищує 30%. Найбільш "струнким" штатом виявився Колорадо - кількість товстих людей в ньому не перевищило 20% від загального числа населення.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Кожен третій американець "жирний", а 68% - схильні до повноти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути