Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2010 10:26

У Нью-Йорку оголосили війну солі

У Нью-Йорку оголосили війну солі

Натхнений успішною кампанією за скорочення куріння, ожиріння і вживання транс-жирів, мер міста Нью-Йорк Майкл Блумберг відкрив новий фронт у боротьбі за здоровий спосіб життя мешканців рідного міста, повідомляє The Guardian. Розпочалась кампанія по скороченню споживання солі.

Головна мета кампанії під назвою "Національна ініціатива по скороченню вмісту солі" - впродовж п"яти років скоротити вміст солі у їжі на 25 відсотків. Мер переконаний, що якщо до 2014 року мета кампанії буде досягнута, місту вдасться уникнути багатьох передчасних смертей.

В середньому американці споживають 3 400 міліграм солі на день. Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежитися 2300 міліграмами. Вміст солі в їжі споживач, зазвичай, контролювати не може, оскільки 80% солі, яку американці вживають впродовж дня, вже додано до магазинної і ресторанної їжі. На домашню їжу припадає лише 11%.

Високий рівень солі в крові може підвищити кров"яний тиск, що, в свою чергу, призводить до зростання інфарктів і інсультів.

За словами лікарів, сьогодні на високий кров"яний тиск скаржаться 1.5 мільйони мешканців Нью-Йорка.

На думку міського голови, скорочення вмісту солі в магазинній і ресторанній їжі дасть споживачам більше вибору щодо кількості солі, яку вони вживають.

Якщо нью-йоркська ініціатива буде успішною, вона матиме загальнонаціональні наслідки, адже більшість компаній індустрії харчування не мають змоги виробляти продукцію з низьким вмістом солі лише для одного міста.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку оголосили війну солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути