вівторок, 15 вересня 2009 17:04

Дитячі страхи провокують ожиріння

Дитячі страхи провокують ожиріння

Ожиріння вже давно вважається однією з найсерйозніших проблем двадцять першого століття. І якщо ви прагнете захистити свою дитину від цієї напасти, то насамперед слід звернути увагу на її самооцінку. Оскільки саме переживання і невпевненість в дитинстві призводять до ожиріння в дорослому віці. До такого висновку прийшли фахівці Інституту психіатрії Британського королівського коледжу

Учені обробили дані дослідження, під час якого учасники експерименту (загальна кількість - 6500 осіб, всі вони, по суті, ровесники, оскільки народилися на одному тижні в 1970 році) пройшли комплексний медичний і психіатричний огляд, коли їм було 10 років, і потім через двадцять років. В результаті обробки даних цього експерименту був виявлений зв"язок між емоційним станом дитини і її вагою в дорослому віці.

Виявилось, що ті діти, які в 1980 році відчували якийсь неспокій і різного роду комплекси, страх і невпевненість в собі, через 20 років набрали зайву вагу і почали страждати від ожиріння.

Причому особливо яскраво ця залежність виявилася у жінок.

Один з авторів статті, професор Девід Коллієр, розповідаючи ВВС подробиці дослідження, заявив, що ця робота доводить той факт, що ожиріння не є чисто медичною проблемою. "Емоційні проблеми є важливими чинниками, що ведуть до цього захворювання, причому навіть якщо не йдеться про серйозні проблеми з психологією", - стверджує учений.

"Хоча ми не можемо сказати, що емоційні проблеми, що існували в дитинстві, згодом викликають ожиріння, ми абсолютно упевнені в тому, що вони грають свою роль разом з такими чинниками, як вага батьків, харчування і фізична активність", - заявив ще один автор дослідження Ендрю Терноут.

Терноут підкреслив, що допомогти у вирішенні проблеми може особливий упор на соціальні і емоційні аспекти процесу навчання, зокрема залучення уваги до необхідності правильно оцінювати себе.

Головний висновок, який роблять автори статті, опублікованої в BMC Medicine, полягає в тому, що батьки і шкільні вчителі повинні забезпечувати своїм дітям всі умови для здорового способу життя. Тобто стежити за їхньою фізичною формою, захищати своїх дочок і синів від різного роду конфліктів і стресів усередині сім"ї і виховувати їх упевненими в собі людьми, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі страхи провокують ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути