Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2006 18:42

Калиновий гай посадять в Івано-Франківську до дня пам"яті жертв голодоморів

В Івано-Франківську до дня пам"яті жертв голодоморів і політичних репресій посадять калиновий гай. Про це повідомили в Головному управлінні правової роботи і внутрішньої політики івано-франківської облдержадміністрації.

Калиновий гай посадять біля меморіального комплексу "Дем"янів Лаз", де опочивають українці замучені НКВД на початку 1941 року. В акції візьмуть участь керівники області, студентська молодь.

Крім того, вранці 25 листопада у всіх храмах Прикарпаття відбудуться панахиди за жертвами голодоморів і політичних репресій. Потім в Івано-Франківську, на Вічевому майдані, делегації з районів, керівники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, релігійних конфесій, свідки голодоморів, представники політичних партій, громадських і молодіжних організацій візьмуть участь в Загальнонаціональній Хвилині мовчання і цивільному віче.

Після віче почнеться акція "Запали свічку". Її учасники скорботним ходом пройдуть до Меморіального скверу, де покладуть вінки і квіти, композиції з пшеничних і житніх колосків, запалять свічки біля символічного Хреста. Там же відбудеться Поминальна панахида, повідомляють ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Калиновий гай посадять в Івано-Франківську до дня пам"яті жертв голодоморів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути