неділя, 24 червня 2007 11:17

ФАТХ відкинув запропонований "Хамас" мир

Організація ФАТХ, що контролює палестинські території на Західному березі річки Йордан відмовилася від пропозиції екстремістського угрупування "Хамас" про проведення мирних переговорів.

Пропозиція "Хамас", контролюючою в даний час сектор Газу, була зроблена напередодні Ісмаїлом Ханією, якого екстремісти до цих пір вважають головою палестинського уряду. За його словами, "діалог є єдиним способом подолати розбіжності". У відповідь на заклик "Хамас" один з представників ФАТХ Мохаммед Хурані підкреслив, що "діалог необхідний, але не в даний момент".

"Насамперед "Хамас" повинні вибачитися перед палестинським народом за злочини, здійснені в секторі Газу", - сказав М.Хурані. Йдеться про різанину, яку бойовики "Хамас" влаштували після захоплення сектора Газу. За свідченнями очевидців, розправи над активістами ФАТХ, які не встигли втекти з анклава, продовжувалися всю ніч. Людей розстрілювали прямо на вулицях або скидали з дахів.

"Хамас" досі не визнав рішень глави ПНА Махмуда Аббаса про розпуск коаліційного уряду І.Ханії і приведення до присяги нового кабінету міністрів, який очолив Салам Файад, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «ФАТХ відкинув запропонований "Хамас" мир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути