Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2006 18:13

До саркофагу святого Павла у Римі пускатимуть паломників (ФОТО)

Автор: REUTERS/Max Rossi (VATICAN)
  На фото зображений головний вівтар у соборі Святого Павла у Римі із саркофагом цього апостола.
На фото зображений головний вівтар у соборі Святого Павла у Римі із саркофагом цього апостола.

Одна з найбільших святинь християнства, гробниця апостола Павла, яку виявили під час археологічних розкопок в римському храмі, буде відтепер відкрита для паломників.

Поки невідомо, чи знаходяться всередині саркофага мощі святого Павла. Про це стане відомо, коли Папа Римський Бенедикт XVI дозволить відкрити саркофаг. Про це оголосили напередодні в Римі на прес-конференції настоятель базиліки Святого Павла кардинал Андреа Кордеро Ланца діМонтедземоло і археолог Джорджо Філіппі, який керував розкопками в соборі.

У процесі розкопок, що тривали з травня по листопад, саркофаг витягнули з товщі цементу, яким він був залитий під час реконструкції. Її провели після пожежі, що зруйнувала собор 1823 року. За словами професора Філіппі, саркофаг, на якому видно напис "Павло, апостол, мученик", встановили у вівтарній частині собору під час його заснуванням імператором Костянтином 390 року на місці, де, за переказами, поховали апостола. На думку істориків, з тих пір саркофаг не розкривали.

- Місце поховання апостола було об"єктом поклоніння. Саркофаг може бути надгробним пам"ятником, який спорудили в ім"я святого і в цій якості мав те ж значення, що і сама могила, - сказав Філіппі. - Незалежно від того, що знаходиться всередині, він є могилою святого Павла, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «До саркофагу святого Павла у Римі пускатимуть паломників (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути