Ексклюзиви
неділя, 03 березня 2019 16:03

"Справу мого сина продали за 30 срібняків" - Гладковський

"Справу мого сина продали за 30 срібняків" - Гладковський
Олег Гладковський назвав справу про розкрадання в оборонці сфабрикованою. Фото: Jamir

Тимчасово відсторонений від посади перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський вважає, що справа про розкрадання в оборонці була штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів.

Відповідну заяву Гладковський зробив після акції націоналістичних організацій перед будинком його сина, Ігоря. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Справу, в якій фігурує мій син, що, очевидно, була штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів і продана за 30 срібняків, намагаються використовувати у виборчій кампанії. Моїм опонентам, як я бачу, не цікаво неупереджене розслідування НАБУ, і тому вони привертають радикальні організації до вуличних акцій і посилають їх атакувати будинок мого сина", - зазначив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонний скандал: на Майдані повісили банер про Порошенка

Олег Гладковський наголосив, що його син співпрацює зі слідством і попросив не тероризивати його сім'ю.

"Я написав заяву про звільнення з посади на час слідства, а мій син повністю співпрацює з правоохоронними органами для розслідування оприлюдненої інформації. Ми просимо припинити насильство на нашу сім'ю і на слідство. Ми підтримуємо максимальну прозорість цієї справи для суспільства, парламентського і міжнародного контролю", - розповів Гладковський.

Сьогодні кілька сотень активістів "Національних дружин" та "Національного корпусу" пікетували будинок Ігоря Гладковського, якого разом із батьком Олегом Гладковським підозрюють в розкраданнях в українській оборонній промисловості.

25 лютого "Наші гроші" опублікували розслідування, у якому звинуватили Олега Гладковського, його сина Ігоря Гладковського і нинішнього директора "Укроборонпрому" Павла Букіна в розкраданнях в оборонному комплексі України.

Згідно з розслідуванням, син заступника секретаря РНБО разом із партнерами організували постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Водночас державні оборонні підприємства "Укроборонпрому" купували ці деталі у фірм-прокладок за цінами, завищеними в кілька разів. Однією з таких фірм була "Оптимумспецдеталь".

Журналістам надійшов анонімний лист з архівом листування фігурантів схеми. Із листів випливає, що син заступника секретаря РНБО погоджував афери через свого батька. За даними журналістів, фігуранти схем заробили мінімум 250 млн грн за допомогою фірм-прокладок.

Зараз ви читаєте новину «"Справу мого сина продали за 30 срібняків" - Гладковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути