Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2007 16:03

British Airways оштрафували на рекордну суму

Антимонопольне управління Великобританії Office of Fair Trading оштрафувало авіакомпанію British Airways на рекордну суму в 121,5 мільйонів фунтів стерлінгів.

Рішення ухвалили після того, як найбільший британський авіаперевізник і третя за величиною авіакомпанія Європи ВА визнала факт змови з авіакомпанією Virgin Atlantic, збільшивши паливні надбавки на дальніх перельотах.

Про підвищення цін на квитки British Airways офіційно оголосила в червні 2005 року, пояснивши ці заходи зростанням цін на нафту на міжнародних ринках.

З серпня 2004 року до січня 2006 року ці надбавки додавалися до ціни авіаквитків. За цей час додаткові виплати виросли з п"яти до 60 фунтів стерлінгів на кожен стандартний авіаквиток компаній BA і Virgin Atlantic.

British Airways належить виплатити ще один штраф, накладений міністерством юстиції США. Представники British Airways запевняють, що мова йде лише про некоректну поведінку деяких менеджерів авіакомпанії. Пасажири, за їх словами, можуть бути спокійні - вони не переплачували за квитки.

Двоє топ-менеджерів замішаних у цій справі ВА вже звільнилися, і компанія вже відклала 350 мільйонів фунтів для можливих штрафів.

Авіакомпанія Virgin Atlantic оштрафована не буде, оскільки користується імунітетом, наданим їй після того, як вона повідомила антимонопольне відомство про подробиці діяльності ВА, повідомляє Sky News.

Зараз ви читаєте новину «British Airways оштрафували на рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути