вівторок, 31 березня 2009 10:15

Адвокат Васильківського побоюється за життя свого підзахисного

Адвокат заарештованого за підозрою в хабарництві голови Баришівської райдержадміністрації Сергія Васильківського заявив, що міліція не дозволяє родичам передавати йому ліки, а адвокатові бачитися з ним.

Як повідомив адвокат Васильківського Володимир Індутний, голова Баришівської райдержадміністрації, незважаючи на ухвалу суду про утримання його у слідчому ізоляторі N13 (СІЗО на Лук"янівці.— "ГПУ"), до вчорашнього дня перебував в ізоляторі Броварського міськвідділу, а вчора з ранку за наказом начальника Броварського МВ ГУ МВС України в Київській області для подальшого утримання під вартою був відправлений до Чернігівського слідчого ізолятору. При цьому важко підтвердити, де насправді утримують його підзахисного, оскільки адвокатові відмовляють у побаченні з Васильківським.

Також Індутний повідомив, що дочка і дружина Васильківського не знають, де він перебуває, і турбуються щодо стану його здоров"я, оскільки, як запевняють, він має низку тяжких захворювань, зокрема гіпертонію і цукровий діабет. Васильківський потребує постійного нагляду лікарів і повинен регулярно приймати ліки.

У зв"язку з цим адвокат подав скарги на ім"я генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, і прокурора області з проханням зобов"язати начальника Броварського міськуправління МВС України в Київській області виконати вирішення Бориспільського міськрайсуду Київської області про утримання під вартою Сергія Васильківського у слідчому ізоляторі N13 і розпочати дисциплінарне провадження щодо начальника Броварськогого ДО ГУ МВС України в Київській області та притягти його до встановленої законом відповідальності за відмову в наданні побачення з підзахисним.

17 березня Бориспільський міський районний суд постановив заарештувати й утримувати під вартою два місяці голову Баришівської райдержадміністрації Київської області, підозрюваного в отриманні 500 тис. грн хабара. Підставою для порушення кримінальної справи згідно з ухвалою про порушення кримінальної справи від 13.03.09 стали "достатні дані, що вказують на наявність у діях Сергія Васильківського ознак отримання хабара".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Васильківського побоюється за життя свого підзахисного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути