Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Треба зменшувати вік для участі у бойових діях. Щоб Росія нас не знищила - нардеп

Треба зменшувати вік для участі у бойових діях. Щоб Росія нас не знищила - нардеп
Ми запізно зменшили вік для мобілізації, сказав Роман Лозинський. Фото: LIGAnet

Україні потрібне рішення про зменшення віку для участі у бойових діях.

Про це сказав народний депутат Роман Лозинський в інтерв'ю LIGA.net.

"Якщо говоримо про ті умови, у яких зараз наша країна продовжує боротьбу. Якщо говоримо про те, що ми досі продовжуємо боротьбу за власне існування і за те, щоб Росія не знищила нашу країну, державність і людей. Нам потрібне рішення про зменшення віку для участі у бойових діях, оборони країни, для військової служби", - сказав Лозинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицями ходять тисячі фізично здорових чоловіків, переповнені спортзали. Людей на фронті треба міняти, інакше війну не виграємо - офіцер ЗСУ

Ми запізно зменшили вік для мобілізації, сказав нардеп.

"Ми запізно зменшили вік для мобілізації. Це факт. Ми говоримо про третій рік повномасштабної війни", - сказав Роман Лозинський.

"Ми говоримо про те, що тих, хто загинув, тих, хто отримали поранення, хтось має замінити. Тим, хто більш ніж два роки виконують завдання на лінії фронту, потрібно дати можливість відпочити, дати можливість їх замінити", - заявив нардеп.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна Рада ухвалила у травні 2023 року.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «Треба зменшувати вік для участі у бойових діях. Щоб Росія нас не знищила - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути