середа, 21 жовтня 2009 08:11

Симоненка першим висунули в президенти

Після старту виборчої кампанії першим офіційно висунули в президенти лідера комуністів 57-річного Петра Симоненка. За це голосували 792 делегати Компартії, партії "Справедливість" Станіслава Ніколаєнка, Союзу лівих сил Василя Волги та Соціал-демократичної партії України (об"єднаної) Юрія Загороднього. Вони створили єдиний Лівий блок.

Перед з"їздом у столичному Міжнародному центрі культури і мистецтв (колишня назва — Жовтневий палац) дають книжку Симоненка "Так дальше жить нельзя" та Георгія Крючкова "Что происходит с нашей страной?".

Симоненко каже, що програму кандидата писав разом із Ніколаєнком, Волгою та Загороднім.

— Дві третини населення за межею бідності. Щоб вивести країну з кризи, потрібно припинити однобічну орієнтацію на Європу та входження до НАТО. Треба налагодити відносини з Росією, які зруйнував нинішній президент, — говорить Симоненко.

Владу та главу держави Віктора Ющенка критикують у кожному виступі.

— "Не по Сеньке шапка", як виявилося, — зауважує 71-річний Петро Толочко із Союзу лівих сил. — Я знаю Ющенка давно. Він інтелектуальна людина, але команда не оцінила його здібностей.

Деякі виступи Симоненко нотує, пише чорнильною ручкою з жовтим пером. На прес-конференції каже, що блок зібрав 2,5 млн грн, аби реєструвати кандидата. У разі обрання президентом обіцяє з"ясувати, куди пішли кредити, недавно надані Міжнародним валютним фондом. Бо жодне підприємство не отримало від уряду допомоги, гроші віддали банкам.

У середу відбудеться з"їзд Народної партії, де у президенти висунуть голову Верховної Ради Володимира Литвина. Також документи до Центрвиборчкому подасть Анатолій Гриценко. До кінця тижня це зробить Інна Богословська. У п"ятницю Партія регіонів висуне в президенти Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Симоненка першим висунули в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути