пʼятниця, 12 квітня 2013 15:56

У Єгипті знайдено порт часів Хеопса і найдавніші папіруси

Автор: Фото: english.ahram.org.eg
 

Група французьких і єгипетських археологів виявила сліди найдавнішого торгового порту за 180 км на південь від Суеца, повідомляє Ahram Online. Порт функціонував під час правління фараона 4-й династії Хуфу (Хеопса) - близько 2580 рр. до н.е. За словами археологів, порт відігравав важливу роль у той час. Через нього проходили торгові шляхи, по яких імпортувалися мідь і цінні мінерали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавнішу печатку Єгипту

Колекція кам'яних якорів також була знайдена вченими. Крім того, ще однією унікальною знахідкою стали 40 папірусів, виявлених в ході розкопок. Вони допоможуть більше дізнатися про життя стародавніх єгиптян в кінці правління фараона Хеопса. Зокрема, вони містять щомісячні доповіді про те, яку кількість робітників було зайнято в порту.

За словами міністра старожитностей Єгипту Мохамеда Ібрагіма, це найдавніші папіруси, знайдені в Єгипті. Папіруси були відправлені в Музей Суеца для подальшого вивчення.

Автор: Фото: english.ahram.org.eg
 

Під час розкопок були також знайдені 30 печер і кам'яні блоки, які закривали вхід до печери. Крім того, були виявлені залишки корабельних канатів, кам'яні пристосування для їх розрізання та дерев'яні фрагменти.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті знайдено порт часів Хеопса і найдавніші папіруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути