Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2012 13:53

Кішка виявила римські катакомби
5

Римськими катакомбами називаються підземні кладовища, в яких християни 2-4 століть, ховали своїх покійних і мучеників, а також іноді здійснювали богослужіння
Фото: Фото: rimturizm.ru
Символічне древлехрістіанское зображення Риби з римських катакомб

Житель столиці Італії Мірко Курті, переслідуючи свого норовливого домашнього вихованця, неподалік від свого будинку наштовхнувся на завалену кістками древню могилу.

У Римі немає недоліку в старовинних катакомбах, однак виявлена ??минулого тижня гробниця заслуговує набагато більшої уваги, ніж будь-які інші підземні могили, розсипані по всьому місту. Курті зі своїм другом переслідували кішку, яка втекла у вівторок увечері й забралася на скелю неподалік від будинку в житловому районі Віа ді Пьетралата.

"Кішка провалилася в якийсь грот, і ми шукали її, орієнтуючись за її відчайдушним нявчанням", - сказав він.

Спустившись за твариною в невеликий отвір у скелі, дві людини опинилися в приміщенні з нішами, пробитими прямо в скелястих стінах. Вони нагадували за формою отвори, що використовувалися стародавніми римлянами для розміщення поховальних урн. Крім цього, на підлозі печери були розкидані людські кістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Християнство вбачало в орхідеях поганську символіку

Викликані на місце події археологи, визначили, що ця гробниця, ймовірно, датується між 1 століттям до н.е. і 2 століттям нашої ери. Враховуючи, що ніші використовувалися стародавніми римлянами для зберігання праху в урнах, кістки, ймовірно, потрапили в могилу з поховань, які вироблялися пізніше вже над цією гробницею. Можливо проливні дощі на початку тижня, викликали зсув порід, який обрушив частину поховань і відкрив вхід у гробницю.

М'які скельні породи використовуються в Італії для риття могил протягом століть, проте ця м'якість також означає, що стародавні поховання піддавалися зовнішньому впливу. Крім того, ці породи сьогодні широко розробляються в районі Віа ді Пьетралатоа.

Римляни неоднозначні у своєму ставлення до того, що вони живуть прямо на безцінних останках - одних це приводить у захват, інші - засмучені. Так, шанувальники спорту, щоб потрапити на міський регбі-стадіон змушені обходити археологічні розкопки римського некрополя, який простягається прямо під ногами.

Втім, Курті заявив, що він був вражений знахідкою гробниці біля свого будинку і назвав це "найбільш неймовірним випадком" у його житті.

Зараз ви читаєте новину «Кішка виявила римські катакомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути