Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2012 14:46

Археологи заявляють, що знайшли місце вбивства Цезаря

Автор: Фото: facebook.com
 

Іспанський археолог Антоніо Монтерросо (Antonio Monterroso) виявив на площі Арджентіна в Римі бетонну плиту, яка, за словами вченого, була встановлена ??прийомним сином Цезаря Октавіаном на місці вбивства диктатора. Про це повідомляє сайт Іспанської національної дослідницької ради CSIC.

Дослідник виявив бетонну конструкцію завширшки три і заввишки в два метри всередині залишків Курії Помпея - адміністративного будинку, де проходили засідання сенату. За словами археолога, конструкція зведена на місці, де знаходилося крісло Цезаря під час засідань і де, згідно з класичними істориками, він був убитий змовниками 15 березня 44 року до нашої ери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи розкопали найдавніший римський військовий табір у Німеччині

Автор: Фото: ancientrome.ru
  Смерть Цезаря. Картина художника Жан Леон Жерома, 1867 р.
Смерть Цезаря. Картина художника Жан Леон Жерома, 1867 р.

"Ми завжди знали, що Юлій Цезар був убитий в Курії Помпея... про це говорять класичні тексти, але досі у нас не було матеріальних свідчень цього факту, широко освітленого в живописі та кінематографі" - пояснив значення знахідки Монтерросо. За його словами, через кілька років після вбивства, за наказом Октавіана Курія була закрита, а на місці крісла Цезаря була встановлена ??бетонна конструкція, яку археологам і вдалося знайти.

Місце, де знаходилася Курія Помпея, розташоване в центрі сучасного Риму, на площі Арджентіна, неподалік від Вівтаря Вітчизни і Капітолію. У центрі площі розташовується "Area Sacra", відкрите місце розкопок, де раніше були виявлені залишки Театру Помпея і чотирьох храмів республіканської епохи. У "Юлії Цезарі" Шекспіра вбивство диктатора перенесено з Курії в Театр Помпея, але це й не відповідає історичним документам.

Зараз ви читаєте новину «Археологи заявляють, що знайшли місце вбивства Цезаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути