пʼятниця, 07 вересня 2012 12:55

Золота монета з Калігулою виявлена ??на Кіпрі

Автор: Фото: apxeo.info
 

Поблизу кіпрського узбережжя, між містами Лімассол і Ларнака, в морі виявили цінну золоту монету. Археологічне відкриття зробив місцевий рибалка. За даними кіпрської влади, рідкісна монета має велику цінність.

Кіпрські ЗМІ повідомляють, що монета датується I ст. н.е. і зображує третього Римського імператора Калігулу, добре відомого своєю жорстокістю і деспотичним правлінням.

На монеті Калігула приносить в жертву тварину перед храмом Августа з шістьма колонами. На Кіпрі раніше вже знаходили монети такого ж періоду, однак додаткову цінність новій знахідці додає те, що вона виготовлена ??із золота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свого коня імператор Калігула хотів зробити парламентарієм

Представники Нікозійского археологічного музею Кіпру заявили, що така знахідка збагачує культурну спадщину в більш широкому регіоні, і може надати археологам важливу інформацію про торгівлю стародавнього Кіпру. Район, де золота монета була знайдена, може розказати про походження монети і те як вона опинилася на Кіпрі.

Музей закликає всіх громадян, при виявленні стародавніх артефактів, відразу ж повідомляти про це в Департамент старожитностей, щоб дати можливість кваліфікованим вченим вивчати знахідки і місце знахідок, що може привести до важливих відкриттів.

Археологічний музей також запевняє, що всі археологічні знахідки зберігаються охайно, вивчені та збережені найбільш компетентними вченими.

Стародавня монета доставлена ??в археологічний музей для подальшого вивчення і збереження.

Зараз ви читаєте новину «Золота монета з Калігулою виявлена ??на Кіпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути