вівторок, 13 березня 2012 11:42

Найдорожчу в світі монету покажуть лише два дні

Найдорожчу монету в світі виставили ?на два дні в празькому Національному музеї, повідомляє Чеське радіо.

Експонування нумізматичного раритету - американської золотої двадцятидоларової монети Double Eagle - проходить в столиці Чехії за виняткових заходівбезпеки. Унікальна монета знаходиться в спеціальній вітрині-сейфі під куленепробивним склом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Музейні скарби хочуть віддати в заставу"

Double Eagle - найдорожча монета, яка була виставлена й продана з аукціону. Сьогоднішня вартість раритету становить вісім мільйонів доларів. Вона була випущена в 1933 році.

Завідувач нумізматичної колекцією Національного музею в Празі Лубош Поланський називає цю подію "винятковою, тому що подібних монет у світі налічується всього лише 13 екземплярів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скіфські сережки коштують півмільйона гривень

"Празьке зібрання монет також містить безліч унікальних експонатів: стародавні грецькі, римські, кельтські, старовинні чеські монети. Проте вони ніколи не були виставлені на аукціон, тому визначити їх сьогоднішню ціну неможливо. Історична ж цінність цих монет не піддається оцінці", - сказав Поланський .

Протягом понеділка унікальну американську монету вже подивилися 1800 осіб. Відвідувачі празького Національного музею зможуть побачити Double Eagle ще лише один день, у вівторок з 10 до 20 годин. Відвідування виставки безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчу в світі монету покажуть лише два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути