понеділок, 22 жовтня 2012 11:33

В Італії виявили нові могили етрусків

В Італії виявили нові могили етрусків
Фото: vk.com

Археологи виявили 26 могил древнього народу етрусків у італійському місті Тарквінія (Tarquinia). Етруски - народність, що мешкала на Апеннінському півострові ще до того, як там заснували Рим латиняни. Вважається, що вони прийшли в Італію зі Сходу близько 10-го століття до нашої ери. Етрурія, яка спочатку була царством, а потім перетворилася в конфедерацію з 12 міст-держав, перебувала в центральній частині півострова на території нинішніх Тоскани й Умбрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На плитах Стоунхенджа виявили ритуальні малюнки

Співробітники інспекції "Південна Етрурія" виявили пам'ятку археології на будівельному майданчику, розташованому приблизно в 500 метрах від гори Монтероцці (Monterozzi). У цьому ж місці багатьма роками раніше вже був знайдений великий некрополь з прикрашеними розписом надгробками, який зараз перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Археологи почали дослідницьку роботу з вивчення знайденого поховання. За їх словами, багато з могил дійшли до нашого часу неушкодженими, їх оздоблення практично повністю збереглися. Перші століття римської історії складалися з нескінченних воєн з етрусками, проте до третього століття до нашої ери етруски були повністю підпорядковані, а потім поступово зникли, залишивши після себе небагато архітектурних пам'яток (наприклад, міські ворота, досі збереглися в Перуджі), прекрасну скульптуру , а також безліч написів, які не вдалося розшифрувати.

Зараз ви читаєте новину «В Італії виявили нові могили етрусків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути