середа, 26 лютого 2020 12:03

Нострадамус писав сумішшю івриту, французької, італійської та латини

"Читаючи ці вірші, думайте довго і наполегливо! Нехай звичайний мирянин і неві­глас не підходять до них! Варвари тікають геть! Хто ігнорує, хай буде проклятий за обрядом!" – пише французький лікар та астролог 52-річний Мішель Нострадамус у передмові до своєї книжки "Пророцтва", що вийшла в Ліоні 1 березня 1555-го. Вона мала 353 катрени – чотиривірші.

Мішель народився в сім'ї покатоличених євреїв у Сен-Ремі-де-Прованс. Змалку цікавився медициною. Закінчив університети в Авіньйоні та Монпельє. Коли отримав докторський ступінь, почав писати своє прізвище на латинський лад Nostradamus.

Під час епідемії чуми втрачає дружину і двох дітей. Рушає в мандри. Складає астрологічні прогнози вельможам. Вони не збуваються. Одружується з багатою вдовою. У них наро­джуються шестеро дітей.

Видає книжку з медицини й "Трактат про ви­­го­товлення варення". Хоче написати збірник передбачень. Днями в кабінеті працює над ним.

Автор: the-saleroom.com
  Французький астролог Мішель Нострадамус 1 березня 1555-го видав ”Пророцтва”. Відтоді дослідники написали понад 10 тисяч книжок з аналізом і тлумаченнями передбачень. У них ідеться про опис Нострадамусом поразки Наполеона, обидві світові війни та вибух на Чорнобильській атомній електростанції
Французький астролог Мішель Нострадамус 1 березня 1555-го видав ”Пророцтва”. Відтоді дослідники написали понад 10 тисяч книжок з аналізом і тлумаченнями передбачень. У них ідеться про опис Нострадамусом поразки Наполеона, обидві світові війни та вибух на Чорнобильській атомній електростанції

"Батько ніби впадав у транс, по 10–20 хвилин сидів нерухомо, – згадує старший син Сезар. – Потім швидко писав вірші. Іноді подовгу дивився на каламутну воду чи повний Місяць".

Пророцтва викладає у чотиривіршах, писаних сумішшю івриту, французької, італійської та латини. Об'єднує їх по сто у центурії – століття. Відсилає Жану Брото – видавцю в Ліоні.

"Отримав два альманахи. Вражений вашою багатослівністю. Сьогодні в моді лаконізм. Надрукую лише один фрагмент", – відповідає той.

Скорочує і видає невеликим тиражем. У першому розділі Нострадамус пише: "Я вирішив у темних і загадкових виразах розповісти про зміни в долі людства. Хоча б найважливіші. Не ображаючи при цьому нічиїх тендітних почуттів".

"Пророцтва" вмить розкуповують. Коштують – 8 деньє. На той час це вартість 1 кг м'яса чи глека молока.

Таємничими чотиривіршами захоплюються у королівському дворі. Дружина короля Генріха II Катерина Медічі нібито вичитує про загрози своїй родині. Викликає астролога до Парижа, щоб той пояснив їх та склав гороскопи для її дітей.

"Здоров'я короля вкрай невизначене. Нострадамус на цей місяць пророкує, що королівський будинок втратить двох молодих нащадків від несподіваних хвороб", – повідомляє знайомого у грудні 1560-го посол Тоскани.

За два дні помирає 16-річний король Франциск II, який щойно зійшов на трон. Після нього гине граф Рош-Сюр-Йон, що належав до королівського роду.

Нострадамус видає по одній книжці пророцтв щороку. Частину заробленого віддає на благодійність, облаштування водного каналу й вулиць.

Священнослужителі та вчені цькують Нострадамуса і звинувачують у шарлатанстві. Кажуть, затуманює голови народу і королівської сім'ї, безпробудно пиячить та займається окультизмом. Він боїться виходити на вулицю. На дверях чіпляє листівку: "Йдіть геть, наволочі! Ви ніколи не наступите своєю брудною ногою на моє горло – ні зараз, ні після моєї смерті!"

Помирає Нострадамус 62-річним від ускладнень подагри. За заповітом, його тіло замуровують у вертикальному положенні в стіну храму в місті Салон-де-Прованс. 1791-го революційний марсельський батальйон розбиває гробницю і глумиться з останків Нострадамуса та його сина Сезара. Прах перепоховують в іншій каплиці. На мармуровому надгробку вирізьблюють напис: "Тут спочивають кістки знаменитого Мішеля Нострадамуса, єдиного з-поміж смертних, хто, завдяки зорям, удостоївся записати майбутні події цього світу своїм божественним пером".

Автор: dp.la
  Медсестри Червоного Хреста шиють марлеві пов’язки в госпіталі американського штату Канзас 26 лютого 1919 року. Пандемія іспанського грипу лютує світом 10 місяців. Перші випадки зараження виявили в Іспанії. Після раптової гарячки починалася пневмонія, і хворий помирав. За два роки не стало від 50 до 100 млн людей – близько 3% населення Землі
Медсестри Червоного Хреста шиють марлеві пов’язки в госпіталі американського штату Канзас 26 лютого 1919 року. Пандемія іспанського грипу лютує світом 10 місяців. Перші випадки зараження виявили в Іспанії. Після раптової гарячки починалася пневмонія, і хворий помирав. За два роки не стало від 50 до 100 млн людей – близько 3% населення Землі

454 грами важило куряче яйце, яке 25 лютого 1956 року знесла курка Бланш породи леггорн на фермі у штаті Міссурі. Було з подвійною шкаралупою та двома жовтками. Занесене до Книги рекордів Гіннеса. Зазвичай курячі яйця ушестеро легші

"Шановний, приготуйте 50 тисяч доларів. Із них 2 тисячі – у 20-доларових банкнотах, півтори – номіналом 10 доларів і тисячу – по 5. Через два-чотири дні повідомимо, де ви маєте залишити гроші. Дитина в безпеці", –

таку записку знайшов авіатор 30-річний Чарльз Ліндберґ на підвіконні дитячої кімнати свого дому в Нью-Джерсі в США 1 березня 1932 року. Того дня викрали його 12-місячного сина. Біля будинку лежала зламана саморобна драбина. $50 тис. – це майже $700 тис. на теперішні гроші. Кошти чоловік відніс у домовлений час і місце. Дитини не повернули. Тіло знайшли 12 травня неподалік дому. Експерти встановили, що хлопчик помер від травми голови – ймовірно, під час падіння з драбини у день викрадення. Через три роки арештували вбивцю – німецького мігранта Бруно Ріхарда Гауптмана

25 лютого 1573-го у львівському монастирі Святого Онуфрія 63-річний Іван Федорович відкрив друкарню. Утік із Москви від переслідувань духовенства. Видав перші друковані книжки на українських землях – 1200 примірників "Апостола" та "Букваря". Написані доступною мовою – їх могли читати не лише священники, а й миряни.

Рейхканцлер Німеччини 47-річний Адольф Гітлер 26 лютого 1936-го схвалив програму виробництва автомобілів Volkswagen. Мала забезпечити німців міцними й надійними машинами вартістю не більше 1 тис. рейхсмарок – це приблизно вісім тодішніх середньомісячних зарплат робітника. Авто мало розганятися до 99 км/год. і перевозити двох дорослих і трьох дітей. Перші випустили за рік.

28 лютого 1873-го норвезький учений 31-річний Герхард Гансен розгледів у мікроскоп збудника прокази. Вона вражала шкіру, нервову систему, деформувала кінцівки. Довів, що зараження відбувається через передання бактерій між людьми. До цього її вважали родовим прокляттям. Гансен ізолював хворих, і недуга пішла на спад.

Зараз ви читаєте новину «Нострадамус писав сумішшю івриту, французької, італійської та латини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути