Ексклюзиви
пʼятниця, 16 жовтня 2020 08:13

Втрата конкретних запахів може бути симптомом інфікування Covid-19

Втрата конкретних запахів може бути симптомом інфікування Covid-19
Майже 25% піддослідних не відчували запаху м'яти, і майже 21% учасників повідомили, що не можуть ідентифікувати запах кокосового масла. Фото: pixabay.com

Індійські вчені визначили, чи може втрата певних запахів бути ознакою інфікування Covid-19. Учасники дослідження, які не відчували запаху кокосового масла та м'яти, з найбільшою ймовірністю показували позитивний тест на коронавірус.

Загалом тестували п'ять доступних і поширених запахів: перцевої м'яти, кардамону, часнику, фенхелю та кокосового масла, пише BGR.

Майже 25% піддослідних не відчували запаху м'яти, і майже 21% учасників повідомили, що не можуть ідентифікувати запах кокосового масла.

Втрата нюху та смаку, згідно з аналізом New York Times, спостерігається у майже 90% пацієнтів з Covid-19. За дослідженням Медичного центру Університету Вандербільта, близько чверті хворих повідомляють про це як про свій єдиний симптом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь почала важче переносити Covid-19: назвали причини

Науковці з Гонконзького університету створили назальний спрей, який містить вакцину від коронавірусу та грипу одночасно. Планують початок випробовування на людях у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Втрата конкретних запахів може бути симптомом інфікування Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути