Вчені з Сінгапуру створили пиво, яке зміцнює кишечник і підвищує імунну систему. На створення рецепта з живими пробіотиками пішло 9 місяців.
Про це повідомляє видання Еxpress.
Нове спеціальне пиво тепер включає пробіотичний штам Lactobacillus paracasei L26, який узятий з кишечника людини. Ці бактерії нейтралізують токсини і віруси та підвищують імунітет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 продукти, які найбільше руйнують зуби
"Хороші бактерії часто присутні в продуктах харчування, які були ферментовані. Зараз на ринку немає пива, що містить пробіотики. Розвиток достатньої кількості живих пробіотиків в пиві - складний крок, оскільки пиво містить хмелеві кислоти, які запобігають росту і виживання пробіотиків. Тепер любителі пива зможуть насолоджуватися улюбленим напоєм і бути здоровими", - розповіла автор рецепта Чан Мей Чжі.
Американські дослідники з Медичної школи Льюїса Каца Університету Темпл з'ясували, що оливкова олія першого холодного віджиму є найкориснішим продуктом для мозку. Вона підвищує здатність до навчання, покращує пам'ять і захищає від розвитку хвороби Альцгеймера.
Коментарі