
Калина — природний імуностимулятор. Вона зміцнить організм, якщо його пити 3 тижні поспіль.
Про це розповідає натуропат Олена Світко.
Радить змішати по 1 ст. л. ягід калини, шипшини й обліпихи. Розім'яти й залити 0,5 л окропу, настояти в термосі. Пити невеликими ковтками протягом дня.
1. Цей чай захистить від застуд і серцево-судинних захворювань. Особливо — від стрибків тиску.
2. Має заспокійливу дію, тому корисний при нервуванні.
3. Речовини з калини очищають судини, покращують їхню функцію.
4. Калина знижує тиск. Тому більше цієї дози не треба пити, особливо людям зі зниженим тиском.
5. Корисна при екземі, фурункулах та інших шкірних хворобах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, аби покращити настрій на день
Органічні кислоти ягід омолоджують, тому роблять маски на обличчя, шию та груди. Варто розминати плоди руками й наносити на шкіру. Після підсихання змити.
"Калиновий чай зашкодить вагітним, бо сік містить фітостерони — аналоги жіночих гормонів. Можуть спровокувати передчасні пологи. Краще приберегти ягоди на післяпологовий період", - уточнює спеціаліст.
Невчасна зміна прокладок призводить до появи дисбактеріозу. Тоді з'являється попрілість, білі виділення з різким запахом та свербіж. У здорової жінки не має бути виділень.
Дисбактеріоз піхви активується взимку. Тоді в жінок слабшає імунітет через зміну погоди. Мікрофлора порушується поступово, перші сигнали дає за тиждень.
Коментарі