четвер, 28 листопада 2019 05:25

Що треба їсти, аби покращити настрій на день

Що треба їсти, аби покращити настрій на день
Банани - серед фруктів, які піднімають настрій. Фото: eda.bit.com

Банани, риба, креветки і м'ясо індички покращують настрій. Щоб не його не псувати, краще не вживати піцу, чіпси, газовану воду.

Такі продукти назвала лікар-нутриціолог Ганна Скидоненко.

Першими в рейтингу фахівець виділила фрукти, головним з яких став банан. В ньому міститься триптофан – передує гормону радості-серотоніну, який є в плоді.

Друге місце дісталося рибі, яку обов'язково потрібно включати в раціон, оскільки вона є джерелом омега-3 жирних кислот. Найбільш активно вживати рибу варто взимку, адже він дає енергію і насичення. Омега-3 сприятливо впливає на нервові клітини, підвищуючи настрій. Ще корисні кислоти важливі для ефективної роботи мозку. Якщо стоїть вибір, з'їсти смажений лосось або карася, краще зупинитися на першому варіанті.

Третє місце займають овочі. Звернути увагу варто на шпинат, всі види салатів, броколі, морську капусту і гарбуз. Самопочуття поліпшується завдяки вмісту магнію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому люди переїдають

На четверте місце лікар-нутриціолог поставила м'ясо, що є джерелом білка, амінокислот і вітамінів групи В. Особливу увагу варто приділяти м'ясу індички, кролика, баранини і яловичини. Устриці, креветки і мідії теж виступають в якості прекрасного засобу для того, щоб підвищити настрій. Ефект досягається завдяки цинку, бере участь у великій кількості ферментних реакцій організму, серед яких є і регуляція нервової системи.

Варто віддавати перевагу гіркому шоколаду і обмежуватися 4-5 шматочками.

Піца, чіпси, газована вода, фастфуд погано впливають на настрій.

Какао багатий на фенілефіламін - найпотужніший антидепресант. Він дарує прекрасний настрій і заряджає оптимізмом. Лікарі рекомендують пити какао студентам і школярам в період іспитів, а також спортсменам при підготовці до змагань. Він підвищує розумову і фізичну активність.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти, аби покращити настрій на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути