понеділок, 25 листопада 2019 03:28

Чому какао корисний напій

Чому какао корисний напій
В чому користь какао.Фото: pinterest.com

Какао зігріває і дарує приємні хвилини насолоди смаком. Але, разом з цим, в какао прихована велика користь для нашого організму.

Напій багатий на фенілефіламін - найпотужніший антидепресант. Він дарує прекрасний настрій і заряджає оптимізмом. Лікарі рекомендують пити какао студентам і школярам в період іспитів, а також спортсменам при підготовці до змагань. Він підвищує розумову і фізичну активність, передає "Контракты.ua".

Теобромін дає тонізуючий ефект, заряджаючи енергією і підвищує працездатність. Діє він м'якше, ніж кофеїн. Саме тому пити какао можна навіть тим, кому лікарі заборонили торкатися до кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уповільнює старіння, лікує судини та рятує від зайвої ваги: чим корисне вино

А залізо і цинк - рятують від анемії і проблем з кроветворением.

Пігмент меланін, що є в какао - поглинає теплові промені, захищає шкіру від ультрафіолетових і інфрачервоних променів, допомагає уникнути влітку перегрівання і сонячних ударів і опіків.

Какао не рекомендують людям з хворобами нервової та серцево-судинної систем, які страждають на подагру, сечокислий діатез, цукровий діабет, хвороби нирок і печінки. А також какао пити з обережністю потрібно алергікам і людям з підвищеним виділенням шлункового соку.

Восени починається сезон застуд і розгулу інфекцій важливо підбирати продукти, які дозволять не захворіти і укріплять імунітет. Лікарі кажуть, що харчування повинно бути збалансованим постійно, проте восени певним продуктам варто приділити увагу.

Зараз ви читаєте новину «Чому какао корисний напій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути