неділя, 24 листопада 2019 05:28

Уповільнює старіння, лікує судини та рятує від зайвої ваги: чим корисне вино

Уповільнює старіння, лікує судини та рятує від зайвої ваги: чим корисне вино
Вчені розповіли про користь вина. Фото: poradnyk

Натуральне вино не тільки приносить задоволення, але має багато інших корисних властивостей. Помірне вживання поліпшить фізичне самопочуття.

Легендарний Гіппократ вважав вино ліками і прописував його як жарознижуючий і антисептичний засіб, пише 24tv.

У давні часи замість води часто вживали вино, бо перша нерідко була збудником небезпечних хвороб і епідемій. Сучасні вчені стверджують, що вино зміцнює імунітет, якщо, звичайно, вживати його в розумних дозах - не більше 150-200 мл в день. Головне не зловживати.

Через підвищений вміст натуральних антиоксидантів Американська асоціація дієтологів включила його у п'ятірку самих здорових продуктів. Деякі вчені запевняють, що воно допомагає організму захиститися від раку, також сприяє уповільненню окислювальних процесів, пов'язаних з дією вільних радикалів. І тим самим значно уповільнює процеси старіння. Також білі та червоні вина добре впливають на серцево-судинну систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста два дні поспіль пригощали сиром і вином

Якщо ви страждаєте від ослабленої діяльності серцевого м'яза, варто випити декілька келихів білого вина в тиждень. А червоне вино може сприяти нормалізації рівня гемоглобіну в крові, а також зниження рівня холестерину. Також знижує ризик зайвої ваги, утворення тромбів і розвитку таких захворювань, як інсульт та інфаркт міокарда.

Якщо вранці не снідати може бути сповільнення метаболізму, підвищення рівня гормону стресу кортизолу, головний біль та збільшення ваги.

Зараз ви читаєте новину «Уповільнює старіння, лікує судини та рятує від зайвої ваги: чим корисне вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути