Восени починається сезон застуд і розгулу інфекцій важливо підбирати продукти, які дозволять не захворіти і укріплять імунітет.
Лікарі кажуть, що харчування повинно бути збалансованим постійно, проте восени певним продуктам варто приділити увагу, пише 2detpol.city
Чаї сприяють зміцненню імунітету та містять багато антиоксидантів, що благотворно позначається на самопочутті. Користь зеленого чаю полягає в тому, що він покращує обмін речовин, а улун може знизити рівень цукру в крові. Чорний чай допомагає підбадьоритися, так як в ньому є кофеїн. А ромашковий і трав'яний – заспокоїть.
Вживайте м'ясо та рибу - білок має бути присутнім у раціоні. Лікарі радять вживати відварену або тушковану курку та індичку без шкіри і яловичину. Риба у собі окрім білка містить багато вітамінів і мінералів, які дозволять захиститися від ризику захворіти. Приділяйте увагу морській рибі.
Осінь - сезон яблук, які містять цілу жменю корисних вітамінів і мікроелементів. Особливо корисний в їх складі пектин, який знижує рівень "поганого" холестерину. Люди, що з'їдають по два яблука в день, можуть знизити холестерин на 16%. Крім того, вони запобігають раку легенів, товстої кишки, печінки і молочної залози, дозволяють поліпшити травлення і допомагають схуднути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регулярне та ретельне миття рук може зменшити частоту прийому антибіотиків - Супрун
Для приготування їжі використовуйте оливкову олію. Вона містить мононенасичені жири, вітамін Е і антиоксиданти здатні створити справжні дива з організмом людини.
Лікарі також радять насідати на горіхи та насіння. Вживати варто і бобові продукти: квасоля, боби, горох, сочевиця.
Американські вчені виявили новий штам вірусу імунодефіциту людини — ВІЛ.
Коментарі