У людей, які регулярно їдять авокадо, нижчий рівень холестерину і нижчий ризик серцево-судинних захворювань.
До такого висновку дійшли науковці після проведених досліджень, пише журнал Parade.
Що буде, якщо їсти авокадо щодня
Клінічний керівник кардіологічного відділення в університетській лікарні Роберта Вуда Джонсона доктор Ентоні Альтобеллі каже, що регулярне вживання авокадо може бути корисним для здоров'я серця. Йдеться про 30-річне спостережне дослідження понад 100 тисяч фахівців у галузі охорони здоров'я, опубліковане в журналі Американської кардіологічної асоціації.
"Воно показало, що ті, хто з'їдав щонайменше дві порції авокадо щотижня, що еквівалентно приблизно одному цілому авокадо, знизили ризик серцево-судинних захворювань на 16%, а ішемічної хвороби серця - на 21%", - зазначив він.
За словами фахівців, існують три основні причини, через які авокадо корисні для здоров'я серця:
Це хороше джерело ненасичених жирів. Як пояснив Альтобеллі, одна з основних причин, через яку авокадо такі корисні для здоров'я серця, полягає в тому, що вони є хорошим джерелом поліненасичених жирів. За словами сертифікованого дієтолога і кардіолога Мішель Рутенштейн, ненасичені жири можуть підтримувати здоров'я серця, оскільки можуть знизити рівень холестерину і зменшити запалення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологи назвали найкориснішу їжу зранку
Це чудове джерело клітковини. Кардіолог Шарейн Марк зазначила, що авокадо складається з клітковини приблизно на 80%. За її словами, на додаток до неоціненних переваг поліпшення здоров'я кишківника вона також знижує рівень холестерину.
Містять багато антиоксидантів. Наукові дослідження засвідчили, що дієта, яка включає продукти, багаті антиоксидантами, допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань.
Авокадо є одним із найбільш поживних фруктів на землі. В авокадо багато вітамінів групи В, які допомагають боротися з інфекціями, а також вітамінів С та Е, природних антиоксидантів, що запобігають розвитку раку.
Крім того, в авокадо містяться антиоксиданти лютеїн та зеаксантин. Вони запобігають в організмі розвиток катаракти та дегенерації жовтої плями.
Коментарі