понеділок, 03 вересня 2018 09:19

Розповіли, як боротись із післявідпускним синдромом

Розповіли, як боротись із післявідпускним синдромом
Розповіли, як боротись із післявідпускним синдромом. Фото із відкритих джерел.

Більше 75% всіх заяв про звільнення пишеться саме після відпустки, при цьому понад 35% працівників звільняються в перший тиждень після повернення з відпочинку.

Про це Уляна Супрун написала на сторінці у Facebook.

"Вам знайомий "післявідпустковий синдром"? Коли відпустка чи канікули вже завершилися, у повітрі відчувається осінь, а разом із нею передчуття напруженої та інтенсивної роботи, не всі сприймають це як "нарешті, вже набрид цей відпочинок!" Багатьом хотілося б продовжити безтурботне життя. Тож момент переходу до звичайного робочого ритму може бути досить стресовим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун порадила, як зберегти слух

Після відпустки варто правильно харчуватися, добре висипатися, знайти час на дистанціювання від джерел стресу, тобто бути наодинці або поспілкуватися з приємними людьми.

Також не варто переживати, якщо з робочими планами поки не виходить; якщо під час роботи ви переважно сидите, займіться чимось активним в інший час; за можливості не варто брати на себе відразу складні завдання, краще почати з простих справ. Робіть регулярні перерви кожні 2-3 години на 15-20 хв., щоб поїсти, розім'ятись.

"Потіште себе після роботи чи навчання. Це може бути будь-що, що приносить задоволення, - приємна прогулянка чи покупка, відвідування театру чи похід до кіно.
Очікування приємного вечора допоможе провести день у гармонійному настрої", - радить Супрун.

У школі в дитини формуються звички, які залишаться на все життя. Це стосується також і харчування. Кожну дитину можна заохотити не лише їсти здорову їжу, а робити це з задоволенням - Супрун порадила ідеальне меню для школярів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як боротись із післявідпускним синдромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути