понеділок, 03 серпня 2020 10:46

Розпочалась нова фаза епідемії коронавірусу у США

Розпочалась нова фаза епідемії коронавірусу у США
Знак, що вимагає використання масок, видно на пляжі в Дель-Мар, Каліфорнія. Фото: REUTERS

Вчора експерти Білого дому заявили, що США вступили в нову фазу епідемії коронавірусу. Кількість інфікованих продовжує рости як в містах, так і в сільській місцевості.
Губернатори разом з представниками охорони здоров'я працюють над адаптацією заходів відповідно до ситуації в кожному штаті.
Координатор робочої групи Білого дому по боротьбі з коронавірусом Дебора Біркс заявила, що зараз ситуація відрізняється від тієї, що спостерігалась в березні та квітні. Вірус надзвичайно поширився в багатьох районах країни.
"Я звертаюся до всіх жителів сільської місцевості: ви не маєте імунітету і не захищені від цього вірусу", - сказала Біркс у програмі "Положення в країні" на каналі CNN.
Також додала, що всі, хто живе в сім'ях з кількох поколінь, повинні носити маски навіть удома. Це захистить від інфекції людей з супутніми захворюваннями та людей похилого віку.
Експертка повідомила, що готуються індивідуальні звіти по кожному штату. Відповідно даних лікарень і суспільних тенденцій підбиратимуться індивідуальні заходи протидії поширення коронавірусної інфекції.
Біркс висловила занепокоєння ситуацією, котру спостерігала під час відвідувань 14 штатів: "Коли я їздила країною, то бачила, що вся Америка знаходиться в русі. Якщо ви вирішили поїхати у відпустку в небезпечне місце, то, повертаючись, вам потрібно захистити тих, у кого є супутні захворювання, припускаючи, що ви заражені".
Важливість носіння масок вкотре підкреслив помічник міністра охорони здоров'я і соціальних служб адмірал Бретт Жируар. За словами Жируара, уникання скупчень людей в закритих просторах та носіння масок дає такий самий результат, як і жорсткий карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: яка ситуація після вихідних

Понад 158 тис. американців померли від коронавірусу. Станом на 3 серпня в США зафіксовано 4 813 647 випадків зараження Covid-19. За останню добу кількість заражених зросла на 9 548 людей.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалась нова фаза епідемії коронавірусу у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути