пʼятниця, 19 жовтня 2018 16:00

Понад 1,5 млрд грн за 4 місяці: відзвітували про успіхи медреформи

Понад 1,5 млрд грн за 4 місяці: відзвітували про успіхи медреформи
За словами Олега Петренка, за 4 місяці НЗСУ виплатила медзакладами первинної ланки понад 1,5 млрд гривень. ФОТО: delo.ua

Наразі 623 заклади первинної медичної допомоги вже уклали договір із Національною службою здоров'я України. З-поміж них приватних 85. Це трохи більше половини всіх закладів первинки: їх в Україні значиться близько 1200.

"У першу хвилю, яка відбувалася наприкінці травня-початку червня, увійшло не так багато медичних закладів – 161. Тоді не увійшли в реформу Волинська, Тернопільська, Луганська, Сумська області. Відповідно ці області в першу хвилю не отримували кошти від НСЗУ. Натомість, медзаклади, що уклали договори першими, вже отримали від нас більші кошти, іноді вдвічі більші, ніж за субвенцією", — розповів голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко в інтерв'ю інформаційному агентству Укрінформ.

Друга хвиля медичної реформи охопила період з 25 липня до 15 серпня. Вона виявилася набагато успішнішою: договір підписали ще 462 заклади.

"У нас не залишилося жодної області, де немає укладених договорів, наприклад, Сумщина – лише один приватний заклад у першу хвилю, а в другу – 31, тобто майже всі комунальні заклади. Тернопільщина підтягнулася, Волинь підтягнулася. На Луганщині менша активність, але теж чимало закладів. Навіть є ті, що розташовані за 10 км від зони розмежування", — відзначив урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список медичних послуг, які залишаться безкоштовними після проведення реформ

Заклади, які уклали з пацієнтами значну кількість декларацій, отримали у своє розпорядження відповідні кошти. Витрачати їх можуть на власний розсуд.

"11 жовтня НСЗУ виплатила 775 157 510 грн медичним закладам первинної допомоги. 467 591 068 грн з них – закладам, які підписали договір у другу хвилю. Загалом за 4 місяці з 1-го липня 2018 року Національною службою здоров'я оплачено понад 1,5 мільярда гривень за договорами із закладами охорони здоров'я первинної ланки", — зауважив Петренко.

Раніше розповіли, що після старту медреформи тих, хто так і не підписав декларацію, теж лікуватимуть. Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України.

Зараз ви читаєте новину «Понад 1,5 млрд грн за 4 місяці: відзвітували про успіхи медреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути