понеділок, 27 травня 2024 15:30

Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону

Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону
Кава з цикорію: чому цей напій кращий може стати альтернативою традиційній каві Фото: pinterest

Кава з цикорію набирає популярності як безкофеїнова альтернатива традиційній каві.

Його горіховий смак додає чудової родзинки, якщо змішати його з кавою під час заварювання, пише News Bytes.

Чому варто включити каву з цикорію у щоденний раціон.

Що таке кава з цикорію

Цикорій - це кульбаба, схожа на рослину, з жорсткими стеблами та фіолетовими квітами. Його коріння можна обсмажити, подрібнити та заварити, щоб приготувати напій із землистим і горіховим смаком, схожим на звичайну каву. Ви можете пити його окремо або змішати з кавою для додання смаку. Виробники подрібнюють і обсмажують корінь цикорію, фасуючи його окремо або поєднуючи зі звичайною кавою.

Безкофеїнова альтернатива

На відміну від традиційної кави, отриманої з кавових зерен, корінь цикорію не містить кофеїну. Це робить його ідеальною заміною для людей, які прагнуть зменшити його вживання.

Дехто вважає за краще заварювати коріння цикорію, занурюючи його в гарячу воду, отримуючи в результаті напій, що повністю не містить кофеїну. Інші обирають суміш кави з цикорієм і невеликої порції звичайної кави для більш м'якого вмісту кофеїну.

Передбіотична клітковина для здоров'я кишківника

Корінь цикорію є чудовим джерелом інуліну, пребіотичної клітковини, відомої тим, що живить корисні бактерії в кишечнику. Живлячи ці пробіотичні організми, інулін допомагає підтримувати здоровий баланс у кишковому середовищі. Це має вирішальне значення для сприяння оптимальному травленню, засвоєнню поживних речовин та імунній функції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додайте у салат чи смузі: які їстівні бур'яни можуть здивувати смаком

Основні вітаміни та мінерали для здоров'я мозку

Корінь цикорію містить марганець, життєво важливий мінерал, який підтримує роботу мозку і бере участь у метаболізмі вуглеводів, амінокислот і холестерину. Крім того, наявність вітаміну В6 сприяє розвитку мозку, його функціонуванню та здоров'ю нервової системи. Ці поживні речовини необхідні для вироблення нейромедіаторів, таких як серотонін і дофамін, які мають вирішальне значення для підтримки балансу настрою і загального здоров'я мозку.

Регулювання рівня цукру в крові

Екстракт кореня цикорію допомагає регулювати рівень глюкози в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та зменшуючи всмоктування глюкози в кишечнику. Уповільнюючи вивільнення цукру в кров після їжі, кава з цикорієм може допомогти. Ця перевага особливо важлива для людей з діабетом або тих, хто має ризик розвитку цього захворювання.

Ті, хто дотримується правил правильного харчування, часто відмовляються від напоїв, що містять кофеїн. Найчастіше їм доводиться обмежити вживання кави, тому варто знайти альтернативні смачні напої, щоб замінити її.

Є напої без кофеїну, якими її можна замінити. Наприклад, цикорій, який зараз виробляють і в рідкому вигляді, порошку, гранулах. Напій буває кислим на смак.

Зараз ви читаєте новину «Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути