середа, 26 вересня 2018 16:40

Оголосили найнадійніші методи контрацепції

Оголосили найнадійніші методи контрацепції
Навіть найнадійніший метод не дає абсолютної гарантії. ФОТО: idealnaya-ya.ru

Зупиняти вибір на конкретному методі контрацепції слід у залежності від індивідуальних особливостей організму. Радикальні є найнадійнішими, однак підходять далеко не всім.

Топ-9 найпопулярніших засобів контрацепції у відповідності до ступеню їхньої надійності в захисті проти небажаної вагітності склав ресурс tochka.net.

1. Стерилізація — 99,9%. Для чоловіків представлена вазектомією, для жінок — перев'язкою маткових труб. За ступенем надійності з цими хірургічними процедурами зрівнятися може лише повна відмова від сексуальної активності.

Після перев'язки маткових труб здатність жінки завагітніти не відновлюється. При цьому лишається ризик появи позаматкової вагітності. Рекомендують стерилізацію лише тим, хто вже має кількох дітей або ж страждає на хворобу, яка входить до переліку медичних протипоказань до вагітності.

2. Оральні контрацептиви — 99,7%. Представлені вони гормональними таблетками, які "присипляють" яєчники жінки. Ці препарати пригнічують овуляцію, потоншують шар маткового ендометрію й згущують слиз у шийці матки, що заважає проникненню сперматозоїдів. Оральні контрацептиви зменшують крововтрати в період менструації, покращують стан шкіри і волосся, усувають ПМС, скорочують тривалість менструації і зменшують болючі відчуття в цей період.

Підбирати гормональні таблетки має виключно гінеколог, інакше не вдасться забезпечити максимальну ефективність цих препаратів і звести до мінімуму ризик появи побічних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальні контрацептиви для підлітків, які захищають від інфекції

3. Внутрішньоматкова контрацепція — 99.2—99.8%. Представлена внутрішньоматковою спіраллю й внутрішньоматковою гормональною системою.

Обидві вводяться безпосередньо в порожнину матки. Діють вони по-різному. Перша перешкоджає прикріпленню заплідненої яйцеклітини на стінках органу. Друга дозовано постачає гормон, який сприяє згущенню цервікального слизу, пригнічує рухливість сперматозоїдів і потоншує внутрішній шар порожнини матки .

Внутрішньоматкова гормональна система встановлюється на 5 років. За потреби вийняти її можна й раніше.

4. Гормональні імплантати й ін'єкції — 90—99%. Діють за принципом гормональних таблеток. Різниця в тому, що гормон вводиться в організм внутрішньом'язово. Ін'єкції зазвичай проводяться кожні 3 місяці. Гормональний імплантат забезпечує довготривалу дію: встановлюється на 5 років. Вводить жінкам його у верхню частину руки.

Використання таких методів загрожує виникненням неприємних побічних ефектів. Серед них нерегулярні кровотечі, аномальні виділення, головний біль, набір ваги й поява акне.

5. Гормональний пластир і кільце — 92%. Перший засіб клеїться на шкіру. Носити його треба протягом перших 7 днів від початку менструального циклу. Гормональне кільце жінка має самостійно вводити в піхву. Робити це необхідно з 1-ого по 5-ий день менструального циклу. Через 3 тижні витягти. Обидва засоби є ефективними лише за умови дотримання чіткої схеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таблетки для 18-річних не підійдуть 40-річним

6. Бар'єрні методи: презерватив, діафрагма, ковпачок, губка — 84-85%.

Презерватив — єдиний засіб, що захищає не лише від вагітності, але й від будь-яких інфекцій. Однак має суттєвий недолік — може невчасно порватися.

Діафрагма, ковпачок і губка встановлюються в піхву безпосередньо перед статевим актом. Як і презерватив, можуть викликати дискомфорт і зменшувати чутливість.

7. Календарний метод — 80%. Суть його полягає в тому, що жінка вираховує дні овуляції й у цей період утримується від сексуального контакту або використовує інші засоби контрацепції. Календарний метод підходить лише жінкам з регулярним менструальним циклом.

8. Перерваний статевий акт (ППА) — 73%. Аби цей спосіб спрацював, чоловік має встигнути вчасно витягти член із піхви. Однак навіть чітке дотримання цього правила не виключає імовірність завагітніти, адже невелика кількість насінної рідини може виділятися й під час статевого акту.

ППА може призвести до проблем з потенцією й еякуляцією. Також загрожує розвитком у чоловіка простатиту. Жінкам такий метод не дозволяє розслабитися й перешкоджає отриманню оргазму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три інновації, які у майбутньому змінять секс

9. Сперміциди — 71%. До них належать вагінальні свічки, креми, таблетки, капсули. Зазвичай у своєму складі мають особливу речовину, яка пошкоджує сперматозоїди. Застосовувати ці препарати жінка повинна перед кожним статевим актом.

Основні побічні дії сперміцидів: подразнення, запалення слизової оболонки піхви, поява молочниці.

Якщо при користуванні цими препаратами жінка таки вагітніє, лікарі найчастіше рекомендують іти на аборт. Усе через високий ризик появи в плоду серйозних патологій.

Раніше розповіли про екстрену контрацепцію – надійний захист при непередбачених обставинах. Такі засоби допомагають уникнути вагітності в разі попадання сперми в піхву або на зовнішні статеві органи. Підходять вони у випадку незахищеного або невдалого перерваного статевого акту.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили найнадійніші методи контрацепції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути