неділя, 29 вересня 2019 20:46

Назвали, що найбільше псує прикус зубів

Назвали, що найбільше псує прикус зубів
Брекети можна ставити після 12 років Фото: elvirabezvushko.com.ua

Від смоктання соски викривлюється прикус. Від неї треба відмовлятися після півтора року. Інакше зміниться тип ковтання і скривиться щелепа.

Також шкодить, коли немовля смокче палець, їсть суміші через соску з великою діркою та гризе олівець. Це змінює процес формування лицевого скелету, бо заважає правильному змиканню щелеп.

Про це розповідає столичний ортодонт Єгор Карпенко.

"Не можна довго дитину годувати одними пюре. Має бути в раціоні м'ясо, тверді овочі та фрукти. Неправильне змикання зубів призводить до того, що малюк погано пережовує їжу. Від цього виникають проблеми із шлунково-кишковим трактом", - переконує лікар.

Не треба чекати проблем, а наперед показати дитину спеціалістові. Спочатку звернутися до стоматолога, а він вже направить до ортодонта. Перша консультація в ортодонта має бути в 3 роки, коли сформувався тимчасовий прикус. Далі слід навідуватися до стоматолога раз на два роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як досягти блискучої посмішки

У 12 років в дитини формується постійний прикус і вже можна ставити брекети. Це пристрої із медичного дроту, які тиснуть на зуби і вирівнюють їх. Брекети носять два роки і підкручують у лікаря раз на місяць. Вони кріпляться до зубів із внутрішньої сторони, біля піднебіння.

Після тридцяти років переважає процес розсмоктування кісткової тканини, тому вирівнювання зубного ряду триває довше.

У Білій Церкві та районі безплатно виготовлятимуть зубні протези для постраждалих від Чорнобильської катастрофи. На це районна адміністрація виділила 70 тис. грн. Гроші направили до міської аптеки №245 на вул. Водопійній.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, що найбільше псує прикус зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути