Вітамін D є одним з найважливіших елементів для організму, а його дефіцит може призводити до погіршення стану нігтів і волосся, зниження імунітету, ожиріння і депресії.
Отож, видання Newsyou називає п'ять продуктів із найбільшим вмістом віnаміну D:
Найбільше вітаміну D міститься у свіжому вугрі, лососеві та оселедці - порція вагою 100 г забезпечує 800-1200 МО вітаміну.
Тунець, причому високий вміст спостерігається як у свіжому, так і в консервованому продукті,.
При виборі консервованого тунця потрібно звертати увагу на склад – риба повинна бути приготовлена у власному соку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко перейти на здорове харчування: 12 простих кроків
Гриби. У них може бути до трьох добових норм вітаміну, якщо вони виросли на сонці.
Яйця. Найбільше його міститься в жовтку – близько 5% від денної норми.
Рослинне молоко - вівсяне, гречане, кокосове або соєве.
Є неочевидні ознаки, що вказують на ослаблення імунітету. Їх назвав американський пульмонолог, директор відділення інтенсивної терапії у медичному центрі Том Ядегар.
Коментарі