Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2017 19:30

На фіззарядку з Уляною Супрун прийшли кількасот людей

У Маріїнському парку у Києві провели фітнес-тренування за участі в.о.міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Акція "Активуй здоров'я" приурочена Всесвітньому дню здоров'я. Вправи виконували під керівництвом тренера Аніти Луценко.

"Я ходжу багато. Через йогу роблю вправи . В Україні зараз стає все більше людей, які займаються спортом. Наскільки більше стає спортзалів, порівняно з тим, як було колись. Скільки людей кожного дня зранку бігають в Маріїнському парку біля будівлі міністерства охорони здоров'я. В неділю літні люди займаються руханкою в парках. В Шевченківському парку я зустрічала таку групу старших. Вже є стежки, що можна і на велосипеді брати участь у здоровому способі життя, щоб витрачати менше на ліки", - розповіла Gazeta.ua Уляна Супрун.

Автор: МОЗ
  Зарядка з міністром
Зарядка з міністром

Основними факторами ризику в оцінках смертності у світі є високий кров'яний тиск (13%), вживання тютюну (9%), високий рівень глюкози в крові (6%), недостатня фізична активність (6%), надмірна вага та ожиріння (5%).

"Брак фізичної активності та куріння є одними із основних факторів ризику виникнення неінфекційних захворювань, що сприяють передчасній смерті. Ми закликаємо всіх українців бути фізично активними, адже спорт та фізичне навантаження допомагають позбутися тютюнової залежності, що має подвійний позитивний вплив на здоров'я. Рух та здоровий спосіб життя - це запорука здоров'я, щастя й довголіття", - наголосила виконавчий директор ГО "Життя" Лілія Олефір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чверть українців мають зайву вагу

Автор: МОЗ
  Зарядка з міністром
Зарядка з міністром

Недостатня фізична активність за даними ВООЗ оцінюється як основна причина у приблизно 21–25% випадків раку грудей і товстої кишки, 27% випадків діабету і приблизно 30% випадків ішемічної хвороби серця.

Автор: Оксана Тупальська
  Зарядка з міністром
Зарядка з міністром
Регулярна фізична активність зменшує ризик коронарної хвороби серця й інсульту, діабету, гіпертонії, раку товстої кишки, раку грудей і депресії.
7 квітня відзначають Всесвітній день здоров'я, який започаткувала в 1948 році Всесвітня організація охорони здоров'я. З того часу його відзначають 194 держави світу.
Зараз ви читаєте новину «На фіззарядку з Уляною Супрун прийшли кількасот людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути