середа, 05 квітня 2017 16:03

Чверть українців мають зайву вагу

Автор: Photokillers
  Найбільше товстунів на Півдні Америки
Найбільше товстунів на Півдні Америки

Україна потрапила до рейтингу країн, де необхідно боротися з ожирінням та надмірною вагою. За даними вчених більше 25% українців мають занадто високий індекс маси тіла, який в наукових джерелах маркують, як BMI (Body mass index). Розповідає kobieta.onet.pl.

Кількість людей, які мають надмірну вагу в Україні коливається в межах 25-27,5%. Такий же показник або близький до нього мають жителі сусідніх країн - Польщі, Білорусі, Румунії та Молдови. Перевищують ці цифри у країнах Південної Америки, Єгипті, Лівії, Південно-Африканській республіці, Еквадорі, Чилі та Новій Зеландії. У цих краях від надміру ваги страждають 29-30% населення.

Найменше в світі людей з ожирінням та зайвою вагою живуть у країнах центральної Африки, Індії, Індонезії та Лаосі, В'єтнамі та Тайланді. Там від надміру ваги страждають менше 22% людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в 40 не вдається з сексом - сідайте на дієту

Індекс маси тіла визначають за співвідношенням ваги людини до її зросту. Який ВМІ є здоровий для вашого організму, можна дізнатися з наступного графіка. На ньому жовтим позначено норму, прозорим штрих-кодом - занижену вагу, зеленим - надмірну вагу та сірим - ожиріння.

Автор: kobieta.pl
  Індекс маси тіла (ВМІ)
Індекс маси тіла (ВМІ)
Зайва вага окрім шкоди для серцево-судинної системи, негативно впливає на роботу підшлункової залози, провокує появу хвороб ніг та хребта, органів дихання.

Знизити калорійність цукерок популярних в усьому світі марок вимагає у виробників Організація охорони громадського здоров'я у Великобританії.
Зараз ви читаєте новину «Чверть українців мають зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути