Знизити калорійність цукерок популярних в усьому світі марок вимагає у виробників Організація охорони громадського здоров'я у Великобританії. Про це пише dailymail.
Експерти назвали перелік шоколадних батончиків, пудингів, йогуртів та круасанів, які найбільше шкодять здоров'ю через надмірну калорійність та призводять до ожиріння у дітей. Організація громадського здоров'я (Public Health England) пропонує зменшити рівень цукру у продуктах щонайменше на 20 %.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які кардіо-навантаження найкраще знижують вагу
"Ожиріння не лише сильно впливає на витрати на медичне обслуговування, а й шкодить здоров'ю нації", - сказав Дункан Селбі, виконавчий директор PHE.
Шоколадні батончики мають містити не більше 200 калорій, а морозиво - не більше 220. Відомий в усьому світі Mars Bar має зменшити калорійність з 230 до 200, а Magnum, який має 280 калорій - до 220. Від виробників цукерок Skittles вимагають знизити калорійність майже вдвічі - з 222 до 125, а в круасанах просять зменшити з 310 до 220 калорій.
Не всі виробники солодощів готові швидко знизити рівень цукру у своїх виробах та пропонують зменшити калорійність на 10% замість 20%.
У Великобританії рівень ожиріння у дітей є одним з найбільших у Європі. Надлишкову вагу мають дві третини дорослих та третина дітей.
Коментарі