пʼятниця, 03 грудня 2021 20:41

Коронавірус Delta "захопив" молодих людей

Коронавірус Delta "захопив" молодих людей
Коронавірус Delta "захопив" молодих людей. Але загальна летальність буде меншою. Фото: REUTERS

Коронавірус Delta "захопив" в основному молодих людей.

Вірус, вибираючи свій пандемічний потенціал, захоплює нові і нові не зайняті ніші, заявила головна інфекціоністка Ольга Голубовська в ефірі ток-шоу "Велика п'ятниця".

"Зараз в основному хворіють молоді люди. Оцінки ми ще отримаємо, тому що "Дельта" ще не у всіх країнах завершилася. Але загальна летальність буде меншою за рахунок того, що діти хворіли, молоді люди і, в загальній популяції, летальність може бути і менше. В основному, летальність цього захворювання концентрується в групах ризику", - сказала Голубовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комбінації вакцин можуть посилити захист від коронавірусу

Наголосила, що групи ризику повинні бути захищені.

"Повинні пам'ятати, що коли йде зростання захворюваності "Омікрон", будь-який інший варіант, вони повинні себе більше захищати. Тому що, навіть якщо людина імунна, але отримує більшу дозу збудника, ніж може "переварити" його імунна система, — тоді ризик захворіти збільшується", - говорить лікарка.

Щоб отримати меншу дозу збудника, радить не відвідувати людні місця, не підходити на близькі відстані, намагатися менше контактувати з молодими людьми.

Новий штам коронавірусу Omicron уперше виявили в Південно-Африканській Республіці 24 листопада. Уже за тиждень він поширився світом. У 24 країнах, зокрема в більшій частині Західної Європи й США, зафіксували випадки захворювання, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Виробники вакцин від коронавірусу вивчають, наскільки ті ефективні проти цього штаму. Обіцяють за місяць повідомити результати.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус Delta "захопив" молодих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути